Тернополянка купила гречку з мідним дротом усередині пакунку

0
310
чорні гречані крупинки та… шматок тоненького мідного дроту

Чи може бути каша шкідливою? На перший погляд дивне запитання, адже всі крупи вважаються по-своєму корисними та такими, що позитивно впливають на системи нашого організму. Проте з плином часу і отриманням нових знань, стало відомо, що навіть у кашах необхідна щоденна різноманітність (це на той випадок, коли ви самі та ваші діти щоденно споживаєте, наприклад, тільки гречану кашу з молоком вранці, бо тільки її сприймаєте на смак чи звикли). А ще – окремі з круп не варто давати, наприклад, дітям дуже часто, особливо таким, які ще не досягли віку 3 років. Мова про манну, в яку були «закохані» наші бабусі та мами, та, хоч це і незвично звучить, про вівсянку. Можна обмежитися ними два-три рази в тиждень.

Але про ще один важливий пункт, який обов’язково слід пам’ятати, коли готуєте цей продукт – це підготовка. А саме – промивання крупи перед тим, як залити водою. Чому це так важливо?

Кожна хазяйка, як і хазяїн, знають, що в крупу можуть потрапити різноманітні домішки, починаючи від сухих рослин і закінчуючи камінчиками. Кількаразове «купання» крупи в холодній воді до так званих «чистих промивних вод» сприяє очищенню від сміття, яке легко спливає.

І ось тут, багато сучасних людей, які поспішають жити, забувають, що крупнозернисту крупу (гречану) слід ще й перебирати, адже камінці осідають на дні при промиванні і в кращому випадку потраплять на зуб чи пройдуть через вас транзитом. А ось що може іще потрапити в ваш організм, нашкодити слизовій і, як ви розумієте, не тільки це – дивіться на фото.

Назву торгової марки, на жаль, втратила, бо завжди крупи зразу пересипаю в закриту ємність. Проте тепер буду особливо уважною. І вам нагадую. Як бачите, на фото чорні гречані крупинки та… шматок тоненького мідного дроту. Будьте здорові.

Наталія ВОЛОТОВСЬКА



БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.