Тернополянка купила гречку з мідним дротом усередині пакунку

0
301
чорні гречані крупинки та… шматок тоненького мідного дроту

Чи може бути каша шкідливою? На перший погляд дивне запитання, адже всі крупи вважаються по-своєму корисними та такими, що позитивно впливають на системи нашого організму. Проте з плином часу і отриманням нових знань, стало відомо, що навіть у кашах необхідна щоденна різноманітність (це на той випадок, коли ви самі та ваші діти щоденно споживаєте, наприклад, тільки гречану кашу з молоком вранці, бо тільки її сприймаєте на смак чи звикли). А ще – окремі з круп не варто давати, наприклад, дітям дуже часто, особливо таким, які ще не досягли віку 3 років. Мова про манну, в яку були «закохані» наші бабусі та мами, та, хоч це і незвично звучить, про вівсянку. Можна обмежитися ними два-три рази в тиждень.

Але про ще один важливий пункт, який обов’язково слід пам’ятати, коли готуєте цей продукт – це підготовка. А саме – промивання крупи перед тим, як залити водою. Чому це так важливо?

Кожна хазяйка, як і хазяїн, знають, що в крупу можуть потрапити різноманітні домішки, починаючи від сухих рослин і закінчуючи камінчиками. Кількаразове «купання» крупи в холодній воді до так званих «чистих промивних вод» сприяє очищенню від сміття, яке легко спливає.

І ось тут, багато сучасних людей, які поспішають жити, забувають, що крупнозернисту крупу (гречану) слід ще й перебирати, адже камінці осідають на дні при промиванні і в кращому випадку потраплять на зуб чи пройдуть через вас транзитом. А ось що може іще потрапити в ваш організм, нашкодити слизовій і, як ви розумієте, не тільки це – дивіться на фото.

Назву торгової марки, на жаль, втратила, бо завжди крупи зразу пересипаю в закриту ємність. Проте тепер буду особливо уважною. І вам нагадую. Як бачите, на фото чорні гречані крупинки та… шматок тоненького мідного дроту. Будьте здорові.

Наталія ВОЛОТОВСЬКА


БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ