Радник міністра внутрішніх справ нагадав кандидатам в депутати, що за роздачу гречки можуть суворо покарати

0
173
Михайло Апостол у соцмережі пояснив, за що і коли кандидатам світить кримінал і де межа між подарунком і підкупом.
“Надання будь-яких товарів, робіт чи послуг, які супроводжуються агітацією за кандидата чи партію, чи навіть під час такого надання згадування його імені, – є непрямим підкупом виборців, – пише він. –  Якщо вартість товарів буде меншою за 63,06 грн. – порушники будуть притягнуті до адмінвідповідальності.
Тепер непрямий підкуп виборців обійдеться від 1700 до 3400 грн., а для посадових осіб – від 3400 до 5100 грн. Якщо ж вартість буде більшою за 63,06 грн., чи надаватимуться продукти харчування, спиртні напої та тютюнові вироби, незалежно від їх вартості, порушники будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за ч. 3 ст. 160 Кримінального Кодексу України.
Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.
Єдиним винятком з таких жорстких правил є надання виборцям брендованої сувенірної продукції з символікою партії, іменем або зображенням кандидата, якщо їх вартість становить не більше як… 1 грн. 02 коп.
Право агітувати кандидат чи партія отримує наступного дня з моменту реєстрації кандидата чи партійного списку виборчою комісією. Тільки з моменту реєстрації кандидат стає суб’єктом виборчого процесу, і лише з цього моменту його можна притягти до відповідальності за порушення”.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ