Тернопільська письменниця лоскотатиме нерви читачів гострими сюжетами новел

0
130

Ірина МацкоПисьменниця Ірина Мацко запрошує тернополян 13 травня в «Кнайпу 1540» на презентацію новинки «Імбир для душі» та інших книг цієї серії від видавництва «Фоліо». Захід відбудеться о 18 годині в рамках фестивалю «Ї». Модератор – Юлія Починок. Для усіх, хто завітає на зустріч, Ірина Мацко готує сюрприз. Який саме – не відкриває передчасно, але каже, що він буде приємним для кожного.

Чому репрезентація саме у Кнайпі? Можна буде скуштувати гостям страви з імбиром? Які саме?

– Цього разу у мене трійня. Презентую книжки у новому виданні від «Видавництва Фоліо» «Шпинат для мізків», «Мигдаль для серця» та новинку «Імбир для душі» і, думаю, саме у такому середовищі можна вільно і затишно зустрітися з читачами, друзями, знайомими та посмакувати усі ці душевні рецепти та страви. А вони будуть, як завжди, поживними та корисними. Щодо справжніх страв, то і їх готую на захід, але якими вони будуть, дізнаються лише ті, хто завітає на нього.

– Назва «Імбир для душі». В чому її новизна?

– «Імбир для душі» – це ще одна збірка новел-притч для роздумів із моєю філософією життя, сприйняття світу та подій, які відбуваються у ньому.

Із передмови: «Імбир містить багато корисних думок, тому він має необмежені лікувальні властивості морального та душевного стану. Приємного до прочитання змісту «Імбиря для душі» надає легка подача актуальних тем, пекучості смаку додають гострі висновки та підказки до рішучих дій, він насичений природними історіями, переказами, притчами, образами та іншими корисними темами».

– Але ж імбир пекучий. Лоскотатимете нерви чи душу?

– Так, імбир пекучий і новели, які ввійшли в цю збірку, дещо пекучі. Я б сказала гострі для свідомості, для усвідомлення свого життя і відповідальності за усе, що в ньому відбувається. Вони мають стимулювати піднятися з колін, чи з дивану, і щось робити зі своїм життям, якщо теперішні стан не влаштовує.

– Чи любиш страви з імбиром? Які саме?

– Найбільше люблю імбирний чай. Особливо взимку, коли дуже хочеться зігрітися. Сподіваюся, крім пекучості, мої страви зігріють кожного, хто їх смакуватиме. А ще додаю імбир та інші прянощі до пряників на свята. Це справді дивовижний продукт і свої рецепти я пропоную усім, хто прагне пробудження душі, тепла та якісного життя.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ