Сергій Надал: «У кожному українському місті має бути Пантеон Героїв минулого та сучасності»

0
95

Міський голова Тернополя ініціює процес перепоховання праху Степана Бандери в Україні

У Німеччині рашистські виродки знову поглумилися над могилою Героя України, Провідника Української нації Степана Бандери. 63 роки минулого з дня його вбивства, а вони й досі бояться його навіть мертвого. Про це заявив міський голова Тернополя Сергій Надал. Він запропонував найкращий варіант, який унеможливить ворожі глумління – прах нашого Провідника має бути перенесено в Україну. У майбутній Пантеон Героїв України!

Провідники вибороли право бути похованими в Україні

За словами міського голови Тернополя, місцева влада країни, де поховані наші Герої, не завжди відповідна.

«Для приклад, після кожного акту вандалізму на могилі Степана Бандери, німецькі правоохоронці свідомо чи несвідомо ігнорують такі злочинні дії. Жоден московський мерзотник не був виявлений та покараний, хоча для цього є всі технічні можливості. Варто також згадати, що рештки відомого українського письменника Олександра Олеся, який похований у Чехії, у 2017 році були примусово ексгумовані. Тисячі Героїв, які віддали своєї життя у боротьбі проти комунізму та за незалежність України, поховані на чужині. Вони вибороли собі честь бути похованими в Україні, за яку боролися та загинули. І святий обов’язок теперішньої влади забезпечити процес перепоховання та створення Пантеону Героїв», – пояснив Сергій Надал.

Головний Пантеон Героїв у Києві

Міський голова Тернополя переконаний, що у пантеонах героїв будуть разом спочивати герої минулого та сучасності.

«Логічно, що Пантеон Героїв має бути споруджений у столиці Україні – Києві. У такому меморіальному комплексі мають бути перепоховані видатні українських діячі: Пилип Орлик, Богдан Хмельницький, Симон Петлюра, Євген Коновалець, Степан Бандера, Андрій Мельник та інших. Також це стане центром поховання героїв сучасності, де будуть поховані герої, які віддали свої життя у боротьбі з московськими загарбниками», – вважає Сергій Надал.

«Також я переконаний, що свої Пантеони Героїв мають бути відкриті у всіх великих та середніх українських містах, де будуть поховані герої минулого та сучасності, пов’язані з цими містами. У Тернополі Пантеон Героїв плануємо відкриті у Старому парку», – додав міський голова Тернополя.

Нагадаємо, ще перед початком повномасштабного московського вторгнення в Україну, Тернопільська міська рада та Тернопільська обласна рада звернулися до керівництва держави з вимогою повернути звання Героя України з наданням ордена Держави (посмертно) Степану Бандері.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ