Сергій Надал: У Тернополі запроваджуємо комплексну програму «Родини Героїв Тернополя»

0
72

Родини полеглих Героїв отримають матеріальну, соціальну, психологічну, юридичну допомогу

Нещодавно міський голова Тернополя Сергій Надал зустрівся з родинами загиблих на війні Героїв. Вислухавши побажання та скарги матерів та дружин загиблих, було прийнято рішення щодо запровадження у нашому місті нової комплексної програми «Родини Героїв Тернополя». Вона доповнює ту допомогу, яку родини отримують від держави. Кожна родина Героїв-тернополян та вимушених переселенців, які проживають у Тернополі, буде під опікою громади.

Що таке програма «Родини Героїв Тернополя»

Це програма підтримки і турботи про родини Героїв, які загинули на війні. Програмою затверджено першочергове виділення Родинам земельних ділянок для безоплатної передачі у власність під будівництво та обслуговування індивідуальних житлових будинків на території громади. Буде створено Центр підтримки для родин Героїв Тернополя, де вони зможуть отримати кваліфіковану психологічну, соціальну допомогу, там буде «Телефон довіри». В управлінні соціальної політики працюватимуть спеціалісти для соціального супроводу і консультування родин. Вони зможуть скористатися безкоштовним проїздом у громадському транспорті.

Також передбачено створення Центру «Родинам Героїв від Тернополя». Буде діяти група взаємопідтримки родин, координація та спільне проведення заходів, на яких буде присутній міський голова Тернополя. Будуть постійно моніторитися потреби та проблеми родин Героїв. Тернопільська громада бере під комплексну опіку всі родини полеглих на війні.

Пряма мова мера

«Тернопільська громада має підтримати сім’ї загиблих Героїв, захистити та допомогти. Війна і спільна біда нас об’єднує. Ми маємо продовжувати протистояти ворогу до перемоги. І турбуватися про родини тих, хто повернувся у рідне місто на щиті. Від імені Тернопільської громади я висловлюю підтримку рідним наших Героїв, які віддали своє життя за нашу країну, за нашу свободу і незалежність. Ми знаємо, що для вас це складний час. Ви втратили близьких людей, які були найближчими вам серцем і душею. Вони боронили свою країну, віддаючи власне життя. Обов’язок нашої громади – підтримати сім’ї, які втратили сина, чоловіка, батька, брата, годувальника, захисника. Наша громада завжди пам’ятатиме про їхню участь у нашій майбутній перемозі. Вічна пам’ять і вічна слава Героям України!», – заявив Сергій Надал.

Меморіальний комплекс загиблих Героїв

Також у Тернополі буде створений окремий меморіальний комплекс на честь Героїв, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України. Місце розташування та форма комплексу буде вирішуватися самими родинами. З ними будуть затверджуватися всі деталі.

«Ми спілкувалися з родинами воїнів, які загинули, і щодо облаштування у Тернополі меморіального комплексу. Це рішення буде узгоджуватися безпосередньо з родинами», – пояснив Сергій Надал.

Нагадаємо

24 лютого, в річницю повномасштабного вторгнення, Міський голова Сергій Надал зустрівся з рідними полеглих Героїв та вручив їм нагороди «Почесний громадянин міста Тернополя»

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ