Сергій Надал: ім`я Степана Бандери як прапор національно-визвольного руху

0
8

Робимо все можливе, щоб повернути Провідникові та іншим Героям визвольного руху офіційне звання Героїв України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Тернополя Сергій Надал.

15 жовтня українські патріоти у всьому світі відзначають день пам`яті Провідника ОУН Степана Бандери. 62 роки тому Бандеру підступно вбив агент радянського КДБ Богдан Сташинський.

Степан Бандера займає особливу роль у боротьбі за Незалежність і становленні України. Прізвище нашого Провідника перекладається з кількох європейських мов, як «прапор». Степан Бандера та його родина, що зазнала жорстокого переслідування з боку нацистського і більшовицького тоталітарних режимів, по праву вважаються символом боротьби за Україну.

Ми бандерівці

Степан Бандера займає особливу роль у боротьбі за Незалежність і становленні України. Прізвище нашого Провідника перекладається з кількох європейських мов, як «прапор». Степан Бандера та його родина, що зазнала жорстокого переслідування з боку нацистського і більшовицького тоталітарних режимів, по праву вважаються символом боротьби за Україну. Ім`я Степана Бандери є прапором національно-визвольного руху.

Недарма усіх борців за незалежність останні кілька десятків років називають “бандерівцями”. Бо саме ідеї Бандери надихали український рух дисидентів. Учасників національно-визвольного руху 1980-х. Бійців української армії та добровольців теперішньої війни з російським агресором.

Хто боїться ім’я Бандери?

Імені Бандери бояться ті, хто хоче бачити Україну “радянською”, де нема історії та  національної самоповаги, а є лише слухняні раби. Проти такого майбутнього для українців боровся сам Степан Бандера та його послідовники. І сьогодні, через багато десятиліть, слова Бандери є пророчим і розумним повчанням нас.

Бандера сказав: “І прийде час, коли один скаже “Слава Україні!”, – а мільйони відповідатимуть: “Героям Слава!”, – і цей час настав. Ми маємо незалежну Україну. Але її треба захистити.

Бандера говорив: “Наша перемога — це перемога нашої ідеї, повне її здійснення. Другорядною справою є те, яку частину реалізуємо ми самі, яку — інші, а яку — спільно. Наш обов’язок — зробити самим найбільше, скільки стане наших сил, одночасно докласти старань, щоб і інші робили якнайбільше”. Ці слова є прями закликом до єдності усіх тих, хто хоче бачити Україну сильною і незалежною. Особливо важливою є така єдність перед лицем ворога, котрий і сьогодні щодня веде підступну війну проти України.

Повернемо Бандері звання Героя України

Саме тому наше сьогоднішнє завдання зробити все можливе, щоб повернути Провідникові ОУН Степану Бандері та іншим Героям визвольного руху офіційне звання Героїв України.

За часів президентства зрадника Віктора Януковича, підконтрольний йому донецький суд позбавив Степана Бандеру звання Героя України. Тому до мене особисто, до міської ради зверталося багато тернополян, які вимагали поставити питання про повернення звання Героя України Бандері.

І ми почали діяти. Міська рада Тернополя прийняла звернення до Президента, Уряду та Верховної Ради повторно присвоїти Степанові Бандері звання Героя України. Також звернулися до місцевих рад міст, містечок, громад, щоб вони теж нас підтримали. І нашу тернопільську ініціативу вже підтримали колеги депутати з багатьох міських, обласних та районних рад.

Сьогодні хвиля, яку підняв Тернопіль, поширюється Україною. Повернення звання Героя України Степану Бандері– це справжня народна ініціатива знизу.

 Сергій Надал

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ