У Тернополі посилюють антиковідні заходи безпеки, – всі подробиці

0
419

У зв’язку із зростанням захворюваності на коронавірусну хворобу  міська комісія розробила нові рекомендації для мешканців Тернопільської МТГ

  • Які заходи вживають

З 18 жовтня вживають додаткових заходів для безпеки громадян і забезпечення роботи органів місцевого самоврядування. Перелік заходів заснований на рекомендаціях Міністерства охорони здоров’я.

  • До роботи в усіх комунальних установах допускаються або повністю вакциновані особи, або при наявності ПЛР.
  • Відвідувати структурні підрозділи ТМР дозволяється за наявності повного курсу вакцинації (для “жовтої зони” допускається наявність однієї дози), наявності негативного тесту ПЛР або довідки про одужання особи.
  • Для тих, хто немає змоги пред’явити такі документи, забезпечується можливість подати необхідні заяви та отримати довідки онлайн.
  • Представникам бізнесу, особливо тим, хто працює в сфері послуг, банківським, фінансовим установам, ринкам, закладам ресторанного бізнесу, громадського харчування тощо) рекомендується долучитися до заходів з вакцинації, які регламентуються документами МОЗ України щодо Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням.
  • Також посилюється контроль за дотриманням інших заходів безпеки, зокрема носіння масок, дотримання обмежень щодо кількості людей у торгових приміщеннях та громадському транспорті.
  • Для торгівлі у нічний час буде буде потрібна наявність сертифікату про вакцинацію усіх працівників, які здійснюють діяльність у закладах громадського харчування.

“Зараз у Тернополі відвідувачі закладів торгівлі, громадського харчування і розважальних закладів, а також самі працівники почали забувати про обов’язкові правила карантину – носіння масок, дотримання соціальної дистанції тощо, а це сприяє стрімкому поширенню коронавірусної хвороби. Тому задля безпеки людей, посилюються заходи безпеки”, – зазначив міський голова Сергій Надал.

  • Захворюваність зростає

Щодня у Тернопільській області виявляють близько 350 нових випадків коронавірусної хвороби. У самому Тернополі — близько 150 нових випадків щодоби. Загалом з початку епідемії захворіло 22 716 і було 360 летальних випадків.

За повідомленням лікарів, збільшилась кількість важких хворих. Усі, без винятку, важкі хворі не пройшли вакцинацію. Зростає частка хворих дітей, а також людей молодого віку з важким перебігом хвороби. Теперішню хвилю епідемії лікарі називають “епідемією невакцинованих” Медики стверджують — вакцинація це єдиний на сьогодні спосіб уникнути важкого перебігу хвороби.

У Тернополі відкрито додатковий центр масової вакцинації у торговому центрі “Орнава”. Загалом вакцинуватися можна у шести центрах масової вакцинації, адреси і телефони для запису розміщені на сторінці ТМР.

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав тернополян подбати про своє здоров’я і дотримуватися рекомендацій лікарів.

“Збільшується кількість важких хворих. Зростає кількість летальних випадків серед молодих людей. Хвороба швидко прогресує. Усі важкі випадки – це невакциновані.  Самі лікарі говорять — це хвороба невакцинованих. Тому я прошу усіх вакцинуватися. Максимально дотримуватися заходів безпеки. Уникати за можливості скупчень. Носити маски у всіх громадських місцях таких, як транспорт, таксі. Тим самим ви вбережете своє життя і життя ваших близьких”, – зазначив Сергій Надал.

  • Лікарні готові приймати хворих

Міський голова Тернополя Сергій Надал також повідомив, що тернопільські лікарні повністю готові і обладнані для лікування хворих.

Розгорнуто 360 ліжок для лікування хворих на коронавірусну хворобу, в тому числі 50 ліжок для дітей.

Всі місця, де лікують коронавірусну хворобу, забезпечені киснем. Лікарні обладнані трьома різними джерелами кисню. Це кисневі концентратори, балони і стаціонарне розведення кисню по палатам.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ