Сергій Надал: «Завдяки Євгену Коновальцю Україна стала не жертвою, а творцем своєї історії»

0
68

Тернопільська міська рада закликає Президента України присвоїти Провіднику ОУН Євгену Коновальцю звання Героя України

Важливо

З ініціативи міського голови Сергія Надала на пленарному засіданні п’ятої сесії міської ради Тернополя було ухвалено  звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо присвоєння почесного звання «Герой України» Полковнику армії УНР, Голові проводу ОУН Євгену Коновальцю.

Євген Коновалець – ідеолог Української державності

Євген Коновалець був творцем перших збройних формувань незалежної української республіки. Стояв біля витоків політичної Організації Українських Націоналістів, котра відновила Українську державу у 1941 та створила одну з найбільших народних армій — УПА. Все життя Євгена Коновальця — це боротьба за незалежність України. Він був ідеологом Української Державності.

Саме тому, за словами міського голови Тернополя, Провідник має отримати заслужене визнання від нащадків – звання Героя України.

«14 червня 2021 року виповнюється 130 років від дня народження Євгена Коновальця. І ми вважаємо, що на сьогодні той внесок, який був зроблений Головою проводу українських націоналістів для становлення незалежної України, не оцінений належно, тому закликаємо Президента присвоїти звання «Герой України» Євгену Коновальцю, Подібні звернення уже прийняли та направили до Президента України і ряд інших міських рад», – заявив Сергій Надал.

Молодь бере приклад з Героя України Євгена Коновальця

Міський голова Тернополя також переконаний, що Українська держава відбулася та вистояла, бо живе за дороговказом Євгена Коновальця.

«Згадаймо безсмертні слова Коновальця: “У великій світовій драмі наших днів ми маємо до вибору: або бути творцями, або жертвами історії”. І Україна відбулася та вистояла. Стала творцем, а не жертвою історії. В XXI столітті українці продовжують свою боротьбу з Росією – тим самим ворогом, тільки з новою назвою. З державою, яка продовжує використовувати таку ж політику стосовно України, як і Радянський Союз. Але як і в XX столітті під впливом Євгена Коновальця виховувалась молодь, яка стала лідером у боротьбі проти нацистських та радянських окупантів, так і сучасне молоде покоління бере собі за приклад полковника УНР», – підкреслив Сергій Надал.

На повазі до своїх Героїв ґрунтується міць сильної України

Присвоєння Євгену Коновальцю звання Героя України не лише відновить історичну справедливість, а й зміцнить українську державність.

«Українці мають частіше згадують своїх героїв минулого і сучасного, бо на повазі до власних героїв, до власної історії, на вивченні історичних уроків і ґрунтується міць сильної Української національної держави», – підсумував Сергій Надал.

Довідка

14 червня 2021 року виповниться 130 років від дня народження Євгена Коновальця. Євген Михайлович Коновалець – полковник Армії УНР, командир Січових Стрільців, член Стрілецької Ради, командант УВО, голова Проводу українських націоналістів (1927), перший голова ОУН (з 1929), один із ідеологів українського націоналізму. Постать, яка стала символом боротьби за створення суверенної та незалежної української держави у XX столітті.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ