«Коронавірус забрав у нас найближчих друзів і обмежив свободу», – сестри Мальгівські

0
808

– Пандемія забрала від нас багато чого. І миті з рідними, і можливість поїхати додому, приміром, з Америки в Україну. Зрештою, в якійсь мірі обмежила свободу. А в нас COVID-19 забрав найближчих друзів, – розповідають співачки Наталія і Уляна Мальгівські, які уже 12 років живуть у Чикаго. Понад рік  суворого карантину і коронавірус, яким вони перехворіли, змінили їх погляди на життя.

– До того у нас все було чітко сплановано. Ми майже приступили до зйомок кліпу, як місто закрили на карантин. – розповідає Наталія. – На цілий рік. Ми навіть не могли кудись вийти, не те що продовжувати роботу.

Після послаблення карантину ми намагалися вберегтися від вірусу. Навіть відмовлялися від виступів. Все одно підхопили коронавірус. Хворіли місяць.

– Я захворіла першою, – говорить Уляна. – Принесла вірус додому після зустрічі з друзями-американцями. На жаль, вони не вижили. Це були для нас дуже близькі люди, заміняли нам родину. Ми планували разом святкувати день подяки в Америці. Я навіть не задумувалася над тим, що вони можуть померти від вірусу. Ми дуже важко переживаємо втрату наших друзів. Переосмислюємо наше життя.

– Коли втрачаєш близьких людей, а сам виживаєш, це пригнічує, – додає Наталя. – Уляна переживала важче, а я дивилася на речі трохи позитивніше. Якось вона спитала: «А якщо ми помремо?». Я відказала: «Ні, я не думаю». Вірус не вразив легені, тому ми лікувалися вдома. Страшенно боліла спина, був кашель. Смак і нюх пропав на два тижні. Самопочуття було дуже погане, слабкість сильна.

– Хвороба розвивалася якось дивно, – каже Уляна. – Ти не знаєш, що буде завтра. Одного дня якийсь один симптом, а наступного – інший. Найбільше вимучувала слабкість. З ліжка я не могла встати упродовж трьох тижнів.

– Лікування нам зайняло майже місяць, – говорить Наталія. – Ще стільки ж – відновлення. Коли тест вже показував негативний результат, я все ще задихалася і не могла повноцінно дихати. Уже була здоровою, але симптоми коронавірусу відчувала ще місяць. Зрештою, у  мене змінилися усі смаки щодо їжі. Тепер мені не подобається навіть запах кави, коли її я так колись любила. Також не відчуваю смаку на 100 відсотків деяких овочів.

Сестри кажуть, що після пережитого багато чого переосмислили. Те, що раніше для них було цінним, відійшло на задній план. Те, чому не надавали особливого значення, аж тепер оцінили.

– Найперше почали цінувати здоров’я, – каже Уляна.

– А я задумуюся над тим, що ще занадто мало зробила в житті, – додає Наталія. – Якщо все буде окей і я буду здоровою, то хочеться ще встигнути віднайти своє особисте щастя, записати альбом і насолоджуватись кожним моментом життя.

Звісно, що ніхто не знає, що чекає нас завтра. Проте ніколи над цим не задумувалися, коли не було ніякої небезпеки для життя. Ми були переконані, що в нас все добре, все прекрасно і все життя попереду.

Читайте також: Українські співачки навчають дітей мистецтву в Америці

Попри строгий карантин, важку втрату друзів, відсутність концертів сестри знайшли спосіб творити.

– Хоч ми і не організовували концертів, однак записали пісню, – продовжує Наталія. – Зараз працюємо над новою, яку для нас створила тернопільська співачка Ольга Монастирська. Також окремо записали пісню польською «Im więcej Ciebie». Презентуємо її через кілька днів.

– У нас дуже багато пісень, над якими треба працювати, – додає Уляна. – Плануємо створити хорошу програму і записати альбом. До того, як повернутися в Україну.

Америка – це країна боротьби і водночас країна можливостей. Емігрантам надзвичайно важко, бо все потрібно починати з нуля. Це так, ніби себе випробовуєш на стійкість. Не лише потрібно вивчити мову, адаптуватися до людей і їхнього менталітету, а треба, щоб це суспільство прийняло тебе.  Це боротьба на кожен день. Америка зараз дуже неспокійна. Окрім політичних подій, переворотів ще й пандемія. Досить тривожно.

– За кордоном найважче – себе прогодувати, – каже Наталія. – Тут за все потрібно платити. Америка багато дає, але вона і забирає. Щоби хоч щось мати, тут потрібно наполегливо працювати і потрібно себе ще в чомусь знайти. Емігрантам важко себе реалізувати. Тим, хто тут народився, простіше. У них є фундамент: батьки, освіта. Як наслідок, хороша робота. Але навіть вони скаржаться на життя. То що казати вже нам, емігрантам, які приїжджають сюди і все починається спочатку?

Для успіху в Америці, щоб прогодувати себе, потрібно багато працювати. Тут є лише один вихідний, на відміну від України.

– Знаю багатьох людей, які приїхали до Америки і створили власний бізнес, – продовжує Уляна. – Але вони дуже багато працюють. В Америці чимало українців, які стали багатими нарівні з американцями.

– Усе індивідуально, – додає Наталія. – Є такі, що і за 10 років не потраплять вивчити англійську. Це залежить від того, як люди бачать своє майбутнє. Якщо вони хочуть лише заробити гроші, допомогти рідним чи ті, хто прибирають або доглядають за старшими людьми, то їм не обов’язково вчити мову. Та все ж більшість тих, хто хоче чогось досягнути в Америці. Переважно це молодь.

– Адже Америка – це країна можливостей, – продовжує Уляна. – Я чомусь дуже її люблю. Тому стараюся думати позитивно.

– Зрештою, я думаю, що в Україні ми не стали б моделями після 30 років, – говорить Наталія. – Адже в нас зовсім інші стандарти краси. У Києві в модельному агентстві нам сказали, що ми невисокого зросту, щоб починати модельну кар’єру. Натомість фотомоделлю в Америці може бути жінка і з надмірною вагою, і з вадами. Важливо, щоб були фотогенічними.

Читайте також: В Америці сестри з Івано-Франківщини стали успішними моделями після тридцяти років

Наступного року сестри Мальгівські планують поїхати в Україну. Родом вони з Івано-Франківщини.

– В Америці, на відміну від України, упродовж літа практично не було фестивалів, – каже Уляна. – Можливо, в Україні менше акцентують увагу на коронавірусі. Тут, в Америці, ми не маємо права виступати чи організовувати якісь свята, доки є обмеження.

Читайте також: «Усе є можливим в цьому світі, все. Не потрібно боятися щось змінити»,- сестри Мальгівські

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ