Українські співачки навчають дітей мистецтву в Америці

0
791

Уляна і Наталія Мальгівські здобули популярність у США завдяки пісні Dance with me. Уже понад 12 років близнята проживають у Чикаго. Родом Мальгівські із Надвірної, що в Івано-Франківській області.

Коли записали англомовну пісню, їм почали надходити запрошення на ток-шоу та американське радіо. Окрім того вони взяли участь у конкурсі музичної академії Isina music в Лос-Анджелесі. Сестри згадують, що найвищу оцінку їм надав американський співак, композитор, продюсер та власник 11 Греммі нагород Babyface.

– Нам дуже приємно, бо він працював з Мадонною, Уїтні Х’юстон і Тоні Брекстон, – кажуть Мальгівські.

У США Уляна і Наталія вчать дітей мистецтву і пишуть картини. Свого часу викладали музику і малювання в Українській школі у Чикаго.

– Очевидно, що талант до малювання передався нам від батька, відомого художника Остапа Мальгівського, –  розповідає Уляна. – Натомість наша старша сестра має схильність до точних наук. Працює у фінансовій сфері.

Пригадую, що ми завжди малювали. Навчалися у художній школі, що у Надвірній. Згодом у Прикарпатському університету імені Василя Стефаника вивчали графіку. У Львівській Національній Академії мистецтв брали уроки у видатного живописця Володимира Черкасова. Це нам дуже багато дало. Ми займалися в його майстерні, де він писав свої картини.

– Нам було нелегко через те, що наш батько відомий, – каже Наталя. – Це надто велика відповідальність, бо навіть у його ранніх роботах вже був свій стиль та унікальна техніка. Можливо тому і переважила музика. Так ми почали співати на концертах в університеті.

– У той час, коли я займалася суто музикою, Наталя написала багато картин із квітами, – розповідає Уляна.

– Мені подобається акварель, – додає Наталія. – Нею ще треба вміти технічно добре намалювати, передавши прозорість і легкість. Це дуже важка техніка. Я творила переважно для себе і для друзів. Багато своїх робіт передала в Україну. Вони є вдома поряд з картинами мого батька. Окрім того, робила різдвяні і великодні листівки. Американці дуже цінують ручну роботу.

Сестри проводять майстер-класи у Чикаго. Вчать працювати у різних техніках – як з акрилом, так і з аквареллю.

– Найбільше мені запам’яталася дівчинка Аня, – розповідає Наталія. – Навчала її співу і малюванню. Вона професійно виросла на моїх очах.

Сестри кажуть, що художня освіта допомагає і на сцені. Костюми здебільшого придумують самі.

– Адже це дуже важливо, як ти виглядаєш на сцені, – продовжує Наталя. – Маємо універсальний базовий гардероб, але комбінуємо все так, щоб не повторюватися.

– Ми обоє любимо мистецтво, – каже Уляна. – Як і малювання, так і музику. А також вивчаємо історію мистецтва. Ходимо по музеях. Коли до Америки приїжджають митці з Європи, організовують виставки, я завжди відвідую такі заходи.

Близнята хочуть організувати виставку спільно із батьком в Україні.

– На жаль, торік нам це не вдалося через пандемію, – ділиться Наталія. – Утім, ми мріємо наступного року приїхати в Україну і все-таки організувати концерт у поєднанні з виставкою картин.

Читайте також: «Усе є можливим в цьому світі, все. Не потрібно боятися щось змінити»,- сестри Мальгівські

Роботи сестер Мальгівських

Читайте також: В Америці сестри з Івано-Франківщини стали успішними моделями після тридцяти років

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ