Хто з діючих народних депутатів від Тернопільщини багато обіцяє і мало робить (інфографіка)

0
1108

Портал «Слово і діло» проаналізував наскільки ефективно працювали депутати, обрані в округах у Тернопільській області. До уваги брався не лише рівень виконання обіцянок, а й кількість поданих законопроектів, пропозицій до таблиць поправок, депутатських запитів, виступів із місця та трибуни, а також пропущених засідань.

Найвідповідальніший мажоритарник області – Тарас Юрик, який виконав 83% своїх обіцянок, але їх у нього лише шість. За час каденції він подав 63 законопроекти, 39 пропозицій до таблиць поправок і 27 запитів. Також він 15 разів виступав із місця й тричі – з трибуни.

Єдина обіцянка, яку провалив Юрик, – до кінця 2017 року суттєво збільшити кількість об’єктів спортивної інфраструктури Тернопільської області. «Ставши на чолі футбольного господарства області, буду з подвійною енергією працювати й докладуся до нього, щоб до кінця 2017 року значно збільшилася кількість об’єктів спортивної інфраструктури нашої області», – говорив він у лютому, а в квітні депутат повідомив, що за рік будуть збудовані 10 футбольних майданчиків зі штучним покриттям у кожному районному центрі області. Але наприкінці 2017-го в Тернопільській обласній адміністрації повідомили, що збудували лише два футбольних майданчики.

Олег Барна виконав 70% своїх обіцянок (загалом їх у нього 61). Народний депутат подав 69 законопроектів, 21 пропозицію до таблиць поправок і 42 запити. А ще Барна дуже любить виступати у Верховній раді: 117 разів із місця й 86 – із трибуни.

Барна, зокрема, не виконав обіцянки в 2017 році позпочати ремонт доріг у селах Босири та Коцюбинчики Чортківського району Тернопільської області. В обласній адміністрації повідомили, що ремонт у селах не проводився через відсутність коштів у державному бюджеті.

Михайло Головко реалізував 29% своїх зобов’язань. За час роботи в парламенті депутат подав 226 законопроектів, 686 поправок і 449 запитів. Також він 52 рази виступав із місця й 95 – із трибуни. Відзначимо, що обіцянок безпосередньо своєму округу народний депутат не давав.

Тарас Пастух виконав 25% обіцянок. Депутат подав величезну кількість поправок – 1 тисячу 442, а також 66 законопроектів і 50 запитів. Він 89 разів виступав у парламенті з місця й 39 – із трибуни.

У процесі виконання в Пастуха залишається програмна обіцянка збудувати сміттєпереробний завод у Тернополі. Навесні минулого року депутат повідомив «Слову і Ділу», що протягом 2015-2017 років провів кілька зустрічей із потенційними інвесторами для будівництва заводу. Але через те, що в місті немає земельної ділянки для складування, сортування та переробки твердих побутових відходів, адміністрація їх не надає, тому інвестори відмовляються продовжувати переговори. В жовтні Пастух також прокоментував свою обіцянку: «Протягом поточного року в мене було 7-8 зустрічей з інвесторами, які шукали місце в Україні для будівництва сміттєсортувального та сміттєпереробного заводу. Я тепер готовий підняти всі ті контакти, і якщо в людей не змінилося бажання, й вони не стали вкладати кошти в інші області, то також їх можна відправити сюди, безпосередньо до керівництва області, керівництва міністерства, тому що їм двом потрібно реалізовувати ці проекти. А моє сприяння – це допомогти організувати ці зустрічі».

Крім того, Пастух досі не виконав програмну обіцянку залучати приватні та державні інвестиції в економіку Тернополя. У Верховній раді він підтримав низку законопроектів, які сприяють припливу інвестицій до країни. Але на запит «Слова і Діла» про те, що конкретно він робить для залучення інвестицій в економіку Тернополя, депутат не відповів.

Лише 8% обіцянок виконав Микола Люшняк. На його рахунку 97 законопроектів, 230 пропозицій до таблиць поправок і 61 запит. У Раді депутат лише двічі виступав із місця й 16 – із трибуни. Люшняк, як і Головко, обіцянок саме своєму округу не давав.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ