Для народних депутатів від Тернопільщини цей рік був дуже успішним

0
303

На сайті єдиного державного реєстру декларацій уже є, так би мовити, у вільному доступі щорічні декларації чиновників різних ґатунків за минулий рік. Можна заглянути, подивитися, потішитися за ближніх своїх, у яких життя таки вдалося.

І нардепи від Тернопільщини уже також поділилися своїми здобутками за минулий рік.

Для прикладу, Роман Заставний від «Народного фронту» минулого року задекларував готівкою 77 тисяч доларів. Цього року сума не змінилася. Стабільність, скажете ви? Не без того. А ось з гривнями ситуація дещо інша. Було 850 тисяч, стало 3 мільйони 275 тисяч. І це не від зарплати такі прибутки. Бо що то там за зарплата у слуги народу? Була трохи більша 145 тисяч на рік, а тепер трішечки до 230 не дотягнула. Просто увесь минулий рік Роман Йосипович активно торгував. І нерухомість продавав і рухомість також.

А ось у Ігора Побера мало що змінилося. Як тримав готівкою 50 тисяч доларів, так і не витрачає ці кошти. Але і не додав жодної копійки і це при тому, що заробітна плата у нього також зросла. А ще зросла компенсація за депутатську діяльність. У 2016 році йому компенсували майже 170 тисяч гривень при зарплаті у 158 тисяч, а минулого року компенсація склала уже трохи більше 250 тисяч гривень.

Тарас Юрик також валюти даремно витрачати не любить. 3 тисяч 200 євро і 16 тисяч доларів лежать на «чорний день». А ось у гривнях грошей стало трішки більше. Було 675 тисяч, тепер же є 800 тисяч.

А ось Микола Люшняк збільшив кількість валютної готівки. Було 2 тисячі доларів, стало – три з половиною; було 1200 євро, стало рівно удвічі більше. А ось з гривнями певний спад – стало аж на 5 тисяч гривень менше.

Михайло Головко, який днями буде марширувати проти олігархів, також біднішим за рік не став. Зберігав чоловік готівкою 34 тисячі доларів і 110 тисяч гривень. А тепер ховає десь 39 тисяч доларів і 125 тисяч гривень.

А ось у Тараса Пастуха цей рік у готівковому еквіваленті щось не задався. Було 110 тисяч доларів, а залишилося всього 60. І у гривнях стало на 20 тисяч менше – залишилося всього 140.

Олег Барна декларацію поки що не заповнив. Олегу Степановичу трішки не до того – він докладає максимум зусиль, щоб свої доходи показували і всілякі псевдо громадські активісти і псевдо антикорупціонери.

Тут проаналізовані лише готівкові кошти, якими володіють наші «слуги народу». А є ж ще усіляка рухомість і нерухомість, а також члени сімей. У нас же якось заведено, як тільки хтось заходить до владного кабінету, його близькі одразу стають успішними бізнесменами.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ