У мікрорайоні «Дружба» облаштують новий дитячий садочок

0
137

У 2019 році одними з головних завдань програми розвитку освіти Тернопільської міської територіальної громади є збільшення кількості дитячих садочків за рахунок будівництва нових, реконструкції існуючих будівель та сприяння відкриттю приватних дошкільних навчальних закладів. І ця програма вже почала виконуватися.

Оголошено відкритий конкурс в електронній системі

Виконавчим комітетом Тернопільської міської ради прийнято рішення про оголошення конкурсу на право оренди об’єкту комунальної власності, а саме нежитлової будівлі (колишнього дитячого садочку №1) на вул. Максима Кривоноса, 7а під розміщення приватного дошкільного навчального закладу.

Конкурс на право оренди майна комунальної власності буде оголошений шляхом проведення аукціону в електронній торговій системі «Prozorro.Продажі».

Раніше вказане приміщення було у користуванні Інституту післядипломної педагогічної освіти. Проте, після повернення у 2018 році цього нежитлового приміщення у комунальну власність міста, прийнято рішення про його подальше доцільне використання для дитсадка.

 Мерія оплачуватиме перебування дітей у садочку

Зі слів міського голови Тернополя Сергія Надала, облаштування приватного дошкільного закладу дозволить заощадити кошти з міського бюджету та водночас забезпечити якісними освітніми послугами дітей з мікрорайону «Дружба», де є нестача дитячих садочків.

«Мерія буде здійснювати виплати компенсації батькам за навчання тернопільських дітей в цьому приватному садочку, у тому ж обсязі, що місто витрачає на одну дитину в комунальному дитячому садочку», – зазначив міський голова.

Як підкреслив Сергій Надал, такий метод дозволяє економити гроші громади на будівництво садочків, натомість робити це будівництво за рахунок приватних інвесторів.

«Ми використовуємо загальноприйнятий спосіб, коли приватний інвестор облаштовує садочок, де будуть навчатися тернопільські діти. І за їх навчання частково буде сплачувати міська рада. При цьому громада економить кошти на зведення та облаштування садочку», – підсумував мер Тернополя.

Нагадаємо, одним із пріоритетних завдань програми економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади на 2019 рік є розвиток освітньої галузі, зокрема підвищення рівня забезпеченості освітньою інфраструктурою, її оновлення у відповідності до вимог часу та підвищення актуальності і якості освіти.

Відтак, цього року за основними напрямками фінансування галузі освіти передбачено: відкриття додаткових груп, в тому числі у населених пунктах що приєднались до Тернопільської МТГ – с. Курівці, с. Чернихів. Збільшення місць у комунальних дошкільних навчальних закладах на 77 осіб.

Віра Сотник

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ