Окремі жадібні тернополяни не змогли зіпсувати гарні враження від фестивалю «Файне місто»

2
1090

Файне. За кілька років цей фест виріс з невеликої тусовки до величезної події всеукраїнського масштабу. І чи то я теж виросла, чи люди змінились, але цього року мене вперше не лякали на фесті великі мужчини в костюмчиках зубних фей, жирафів і пінгвінів, а також діти з крилами Люцифера, жінки-зомбі і так далі. Мабуть, то таки дорослішання, бо я тепер бачу там не тусовку людей сумнівної тверезості, а прекрасних сучасних хіпі.

В звичайному житті ти можеш бути чиновником чи серйозним бізнесменом, але часом тобі хочеться просто напнути костюмчик Свинки Пеппи і відірватись. І чомусь я зараз дууууууже добре розумію цих людей, чому б то?

Першого року фестиваль проводили на острівці в самому місті, потім на території аеропорту, а далі тусовка переїхала на територію іподрому. Останнє місце найбільш вдале, попри конкретні трабли з добиранням туди. Кажуть, цього року «мешканцями» містечка стали близько 20 тисяч людей — масштаб вражає.

На території фесту була вся інфраструктура, відвідувачам видавали паспорт, а охочі могли навіть взяти фестивальний шлюб. Традиційно діяло кілька сцен, тож кожен міг знайти щось для себе. Цього року вперше облаштували територію для людей з інвалідністю, а також запропонували відвідати дійство безкоштовно або зі знижкою, тут взагалі молодці-молодці.

Шкодую, що не могла протусуватися там кілька днів, прийшла лише на The Rasmus, застала ще кілька гуртів. За ті шалені емоції можна пробачити Расмусу навіть деякі лажі та дощ, який вони накликали. Хлопці — прекрасні. Якщо хтось асоціює їх лише з піснями за якої давності, послухайте альбом 2017 року.

Окрема тема деякі тернополяни та їх бажання здерти з гостей три шкури… Тільки бачиш людину з рюкзаком і карематом, можна ціну множити на три. Тому просто повага всім підприємцям, хто працював чесно, а також всім тернополянам, хто доброзичливо ставився до гостей.

Можна, звісно, шукати недоліки, а можна й захоплюватись. Що б там не було, як подумаю, що всю цю махіну організували кілька звичайних тернополян… Словом, респект за це.

П.С. Звісно, якщо шукати недоліки, можна і їх знайти.

Зоряна БИНДАС

2 КОМЕНТАРІ

  1. написати про фестиваль ,побувавши тільки під кінець самого фестивалю,це мега епік…Це як написати футбольний огляд матчу,переглянувши післяматчеві пенальті.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ