Чи можуть у Тернополі заборонити виступати пересувним циркам?

0
204

Людмила Богданівна Чеховська на сайті Тернопільської міської ради зареєструвала петицію, у якій просить міську владу офіційно заборонити виступ цирків шапіто у нашому місті. Своє прохання жінка мотивує тим, що у пересувних цирках дуже негуманно ставляться до тварин.

Петиція зареєстрована 24 травня і лише за три дні її підтримали 220 чоловік із 300 необхідних. Тобто можна уже прогнозувати, що цю петицію міській владі таки доведеться розглядати.

Тільки тут є одне маленьке але. Це все уже раз було.

9 листопада минулого року Юлія Сергіївна Коновалова зареєструвала аналогічну петицію. Ту петицію також дуже активно підтримували і на неї таки дали відповідь.

Але відповідь ота зводилась до банального офіціозу.

«З метою запобігання та недопущення порушення вимог законодавства, за результатами розгляду петиції, що надійшла до Тернопільської міської ради 09.11.2017р. щодо заборони розміщення пересувних цирків, зоопарків, звіринців та виставок тварин у Тернополі інформуємо, що Тернопільська міська рада у своїй діяльності з приводу піднятого питання керується Законом України від 22 червня 2017 року № 2120-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин».

Як воно буде цього разу? Чомусь здається, що відповідь буде точно такою ж – слово у слово.

Але проблема не у тому, що наша міська влада просто не хоче забороняти виступи шапіто у Тернополі. Таку спробу уже робили і у Львові, і у Рівному. І обидва рази суд визнавав такі рішення незаконними. Тут, бачите, йде мова про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Тому залишається просто ігнорувати оті шапіто. Коли ж вони стануть нерентабельними, то зникнуть самі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ