Хто вкладає у Тернопільщину чи не найбільше мільйонів доларів?

0
302

Konsul-CHehiyi-Miroslav-Klim-4678Друге місце в інвестуванні економіки Тернопільської області посідає Чеська Республіка. Це 15 відсотків у загальному обсязі, або 7,4 мільйона доларів США. Більше в нашу область вкладає лише Федеративна Республіка Німеччина.

Виходячи з цього, голова Тернопільської ОДА Степан Барна запропонував Генеральному Консулу Чеської Республіки у Львові Мирославу Кліму провести дні Тернопільщини у Чехії.

– У нашій області працює 3 підприємства за участю чеських грошей, – зауважив Степан Степанович. – Це «Добра вода» у Зборівському районі, яка займається виробництвом мінеральної води. «Добра вода» найпотужніше з чесько-тернопільських підприємств. 99 відсотків чеського капіталу припадає саме на неї. Ще дві, не такі потужні фірми працюють безпосередньо в обласному центрі.

– Зі свого боку область має чим ще більше зацікавити чеських партнерів, – підкреслив керівник Тернопільщини. – У нас багато цікавого в гуманітарній і економічній сферах. Ти більше є спільні історичні спогади.

Мирослав Клім погодився з останньою тезою. Адже наступного року виповнюється сторіччя Зборівської битви. Тоді вперше на боці Російської імперії воював Чехословацький легіон, сформований з полонених чехів і словаків.

– Ми повинні спільно вшановувати пам’ять жертв тих подій, – наголосив Генеральний Консул.

Зустріч Мирослава Кліма і Степана Барни відбулася сьогодні у Тернопільській облдержадміністрації.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ