Українцям більше не доведеться їздити на заробітки. Може…

0
184
- Скільки б то їм пообіцяти?
– Скільки б то їм пообіцяти?

Мінімальну зарплату українців найближчим часом розраховуватимуть за європейськими стандартами і міжнародними нормами. Таку заяву, вкотре не подумавши, зробив віце-прем’єр України Павло Розенко. Коли саме настане найближчий час – політик не уточнив. Але запевнив, що відомство, яке він очолює і весь кабінет міністрів докладуть для цього максимум зусиль.

Щоб люди нарешті дочекалися європейський зарплат, потрібно, як мінімум, прийняти новий Трудовий кодекс і реформувати систему соціальних послуг.

Павло Валерійович на обіцянки – щедрий. Свого часу він вже обіцяв, що в Україні не буде скорочення соціальних виплат, зменшення єдиного соціального внеску для малого і середнього бізнесу, а також, що новий Трудовий кодекс внесуть на розгляд Верховної ради у лютому 2015 року.

Підтримав свого однопартійця і голова Фіскальної служби Роман Насіров, заявививши, що мінімальна зарплата повинна бути не меншою від 5-ти тисячі гривень.

Як тільки це станеться, в українців зникне потреба їздити на заробітки за кордон і, нарешті, «запанують вони у своїй сторонці».

До слова, цей уряд досить таки скупий на обіцянки. Свого часу Наталія Королівська обіцяла зарплати від тисячі доларів. Тоді за долар давали 8 гривень. Отже, мінімалка мала становити 8 тисяч. Сьогодні ж долар оцінюють більш, ніж 22 національні грошові одиниці. Виходить всього 200 доларів. Як бачимо, «паперєднікі» були у 5 разів щедрішими.

Варто зауважити, що у сусідній Польщі мінімальна зарплата становить майже 13 тисяч гривень. То на які такі європейські зарплати орієнтується Павло Розенко?

- Ось стілечки не вистачило до 1 доларів...
– Ось стілечки не вистачило до 1 доларів…

Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ