Чим тернопільський нардеп “заразився” від Яценюка?

1
212
- У Нагірянці ще не всі відмовилися від газу? Тоді ми піднімемо тарифи...
– У Нагірянці ще не всі відмовилися від газу? Тоді ми піднімемо тарифи…

Контакт із «насінниками» екс прем’єр-міністра Яценюка для нардепа від Тернопільщини не минув без наслідків. Олег Степанович Барна не лише оцінив реальні можливості Арсенія Петровича, а й підхопив страшну заразу.

Симптоми цієї хвороби прості – в залежності від відстані до годівниці, людина по-різному оцінює ситуацію в країні.

Яценюк, будучи лідером однієї з опозиційних партій, на всіх перехрестях переконував, що українці за газ повинні платити мізерні суми. Тому що того газу у нас більше, ніж грошей в офшорах деяких політиків. А ставши прем’єр-міністром,  раптом зрозумів, що газ вітчизняного видобутку – це легенда, міф і насправді його не існує. Тому українцям потрібно платити за «голубе паливо» по повній. Причому чим «повна» більша, тим краще, принаймні для самого Яценюка.

Олег Степанович, розпочавши у Верховній раді збір підписів за відставку Яценюка, мотивував це тим, що високі тарифи на комунальні послуги, встановлені двічі фронтовиком, провокують соціальну напругу. Коли ж прем’єр-міністром став однопартієць Барни, того миттєво осінило, що такі тарифи – це навпаки благо. І українці повинні дякувати за них і Гройсману, і всьому його кабінету. Про пам’ятник ще при житті поки не йдеться. Але ж не все одразу.

Тепер Олег Степанович веде мову про те, що європейські тарифи у країні з африканськими зарплатами приведуть до незалежності від Московії. Хоча поки що вони привели тільки до повної незалежності українців від грошей.

А якщо кому тих грошей не вистачає, то Барна не бачить у цьому жодної проблеми. Можна газ відрізати, світло відключити і взагалі ідеальний варіант – переселитися десь у курінь під лісом. Повернутися, так би мовити, до витоків. До примітивного життя, у якому нема місця для цивілізації.

Але цим не переймаються ні Яценюк, ні Барна. Ось коли вони знову опиняться в опозиції,  тоді і почнуть критикувати владу за мізерні зарплати і високі тарифи. А зараз все добре. Принаймні у них.

Хоча яке там добре, якщо вони хворі і хвороба ця лікуванню не піддається.

Руслан ДОРОТЯК

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ