На Тернопільщині за газ не платять і грошей не хочуть

0
357

одаЯк використовують кошти державного бюджету на реалізацію інвестиційних об’єктів, обговорили на засіданні колегії ОДА. На казначейських рахунках територіальні громади мають 78 мільйонів 641 тисяча гривень. Це 100 % відповідно до розпису.  А от громади освоїли лише 13 мільйонів 836 тисяч гривень, тобто лише 17%.

– Якщо ці громади хоч гривню повернуть назад, то це буде скандал, – сказав голова ОДА Степан Барна.

* * *

Сумна картина із заборгованістю в області за спожитий природний газ. Із загальної суми боргу у понад 74 мільйони гривень, оплатили лише 29%. Це найнижчий показник в Україні. Начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Михайло Олійник каже, що міські тепломережі розробили графік реструктуризації. Він підписаний, але ефективного руху вперед немає.

* * *

Тернопіль далі пасе задніх у рейтингу українських міст через низький соціальний рівень життя. А от, якщо розглядати райони нашої області, то можна виділити 5 кращих – Тернопільський, Теребовлянський, Чортківський, Збаразький та Борщівський. Аутсайдерами стали Монастириський, Шумський і Бережанський. Вони займають останні позиції за такими показниками як відкритість влади і доступ до адмінпослуг, боротьба з корупцією, зручність для громадян.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ