Майже 8000 світловідбивальних стрічок-флікерів отримали маленькі тернополяни від Тернопільської міської ради

0
59

У Тернополі діє аварійний режим вуличного освітлення. Лампи світять на 50 % потужності і лише до 21-00. На перший план виходить питання безпеки наших дітей. Діти у темну пору мають пересуватися на вулиці лише з батьками, а на одягу мають бути присутні світловідбивальні елементи. У міський раді провели освітню акцію, яка також забезпечила дітей такими елементами.

Офіційно

Майже 8000 світловідбивальних стрічок-флікерів отримали маленькі тернополяни від Тернопільської міської ради. Це спеціальні пластикові стрічки, які одягаються на руку під час руху в темну пору доби.. Отримали такі стрічки, в першу чергу діти, чиї батьки зараз боронять Україну, діти учасників бойових дій, діти з інвалідністю, діти, сім’ї яких перебувають в складних життєвих обставинах та інші.

Пряма мова мера

«Сьогодні питання безпеки найменших тернополян – одне із першочергових. Адже світловий день коротшає і у зв’язку із аварійними вимкнення світла діти стають непомітними на темних вулицях. З метою безпеки і школярів, і водіїв, ми передаємо їм у користування флікери», – розповідає Сергій Надал.

Міська рада також офіційно звернулася до батьків та вчителів наголошувати дітям про обов’язкове носіння флікерів чи інших світловідбивальних стрічок під час руху по темних вулицях, особливо, під час переходу проїжджої частини.

Пам’ятайте святий обов’язок дорослих зробити все можливе для безпеки наших дітей.

Нагадаємо

У Тернополі поруч із зупинкам громадського транспорту почали влаштовувати мобільні укриття. Вони мають сертифікат відповідності та відповідають усім вимогам укриття. Згідно з документом, ці тимчасові споруди на зупинках громадського транспорту захищають від частинок снарядів, уламків ракет та стрілецької зброї.

При виготовленні споруд використовувався бетон марки 400, подвійне армування. Такі укриття витримують навантаження 10 тонн на квадратний метр.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ