Сергій Надал: «З українських міст та сіл має зникнути все, що нагадує про осатанілу московську орду»

0
102

Продовжується процес повної дерусифікації та декомунізації Тернополя

 Більше двох місяців минуло, як московські варвари відкрито вторглися на нашу землю. Більше 8 років українські воїни тримають фронт та стримують осатанілу московську орду. Ворог рівняє з землею українські міста та села, ґвалтує жінок, вбиває дітей. Тому з українських міст та сіл має зникнути все, що нагадує про цю орду. Тому у Тернополі триває повна дерусифікація та декомунізація міста. Про це у своєму відеозверненні заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Запрацювала комісія з перейменування

Міський голова зазначив, що для цього у Тернополі працює комісія з питань перейменування вулиць, до складу якої увійшли історики та філологи.

«Я отримую сотні повідомлень і звернень від тернополян з пропозиціями змінити назви вулиць, пов’язаних з російським та радянським минулим. Наша мета, в найкоротший термін змінити найменування усіх об’єктів, що пов’язані з радянськими назвами чи пропагандою російської культури на території Тернопільської міської територіальної громади. Тому створено комісію з питань перейменування назв вулиць та інших об’єктів з російським походженням, яка до 31 травня 2022 року має сформувати перелік вулиць та інших об’єктів, що потрібно перейменувати та надати пропозиції щодо їх нових назв», повідомив Сергій Надал.

Окрім працівників міської ради, до складу комісії увійшли історики-краєзнавці та філологи з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. За результатами її роботи буде проведено громадське обговорення.

Приймаються пропозиції тернополян

Мешканці міста можуть подати свої пропозиції щодо перейменування вулиць до 1 травня. Пропозиції щодо переліку вулиць, які слід перейменувати у Тернополі в рамках дерусифікації, та нові назви вулиць тернополяни можуть подавати, заповнивши Google-форму, а також надсилати на електронну пошту presamr@gmail.com.

Нагадаємо

Петиція тернополян «Знесення об’єктів і перейменування топонімів міста, які безпосередньо пов’язані з пропагандою російської культури» відразу набрала необхідні голоси. Тернополяни підтримують ініціативу міського голови щодо повного викорінення «російського/радянського світу» з території нашого міста.

Серед вулиць, які насамперед будуть перейменовані, є:

вул. Глінки (російський композитор);

вул. Чехова (російський письменник);

вул. Пушкіна (російський письменник);

вул. Достоєвського (російський письменник);

вул. Ломоносова (російський вчений);

вул. Живова (солдат окупаційної армії);

вул. Карпенка (солдат окупаційної армії);

вул. Танцорова (солдат окупаційної армії);

вул. Чалдаєва (солдат окупаційної армії);

вул. Гагаріна (радянський космонавт).

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ