Сергій Надал: «Дякую тернополянам, які всіма силами наближають нашу перемогу!»

0
62

Тернополяни допомагають військовим, прифронтовим містам та жертвам російської агресії

 Більше двох місяців триває повномасштабна агресія московських нелюдів. Вся Україна єдиним фронтом протистоїть московським окупантам. Перемога кується не лише на фронті, не лише на передовій, а й у тиловій частині України. Сьогодні Тернопіль став гуманітарною базою, де тисячі волонтерів працюють, щоб забезпечити всім необхідним наших військових, щоб допомогти фронтовим українським містам та внутрішньо переміщеним людям.

Гуманітарні штаби працюють цілодобово

При Тернопільській міській раді фактично цілодобово працюють два волонтерських штаби. «Понад 20 тисяч людей вибрали для себе місцем проживання Тернопіль. Це люди, які офіційно зареєстровані в управлінні соціальної політики як внутрішньо переміщені особи. Сьогодні Тернопіль став гуманітарним хабом, куди приходять необхідні вантажі, які оперативно сортуються і надаються для потреб військових чи для допомоги внутрішньо переміщеним особам», – зазначив Сергій Надал.

Загалом Тернопіль передав більше 180-ти гуманітарних вантажів, а це – понад 500 тонн допомоги. Тернопільські волонтери скеровували допомогу у ті області, де була найбільша потреба. Зокрема, вдалося здійснити понад 100 відправлень у 73 громади. Це – Чернігівщина, Сумщина (Конотоп, Суми), Миколаївщина, Харківщина, Запоріжжя, міста на Київщині.

Загалом до Гуманітарного штабу надійшло понад 5000 заявок про допомогу. З початку війни допомогу тут надали близько 660 організаціям, 56% з них – військові формування, 15% – громади, 28% – організації, що допомагають військовим.

Військова амуніція для військових

За кошти Тернопільської міської ради та обласної військової адміністрації замовили 1200 комплектів форми для тернополян, яких призивають у військові частини Збройних сил України Тернопільщини, що беруть чи братимуть участь у бойових діях. 300 комплектів форми уже передали нашим захисникам.

«Ми отримали запит від військових щодо форми із зазначенням усіх вимог і стандартів ЗСУ. Виробник, що буде здійснювати її пошиття, знаходиться за межами Тернопільської області. Завдяки спільному фінансуванню з місцевого і обласного бюджетів щотижня по 300 комплектів ми будемо отримувати, згодом військове керівництво області розподілятиме форму у підрозділи, які їх потребують», – відзначив міський голова Сергій Надал.

Також у КП «Тернопільелектротранс» наразі налагоджено роботу із пошиття розвантажувальних систем  українським захисникам. В структурі підприємства є швейний цех, тож працівники, які не були задіяні до роботи з перевезень у громадського транспорті, розпочали пошиття військової амуніції.

«Комунальне підприємство міської ради «Тернопільелектротранс» має необхідне обладнання, яке раніше використовувалося для пошиття чохлів на сидіння в громадському транспорті. В період війни це обладнання розпочали використовувати по-іншому. Працівники шиють розвантажувальні системи та іншу необхідну амуніцію для потреб наших військових. Кошти на придбання необхідних матеріалів, закупівлі комплектуючих і пошиття розгрузок виділено з бюджету Тернополя», – розповів міський голова.

Позашляховики для Тероборони

Для потреб захисників нашого міста та військових Київщини було передано два автомобілі-пікапи

«До нас часто звертаються представники Збройних сил України з проханням про допомогу, зокрема, знаємо про потребу військових у транспортних засобах – джипах чи пікапах. І завдяки небайдужим підприємцям нашого міста, які постійно намагаються бути корисними, як гуманітарну допомогу для міської ради з-за кордону ми доставили два автомобілі-пікапи. Один автомобіль поїде у підрозділ територіальної оборони ЗСУ нашого міста, інший відправляться на потреби територіальної оборони ЗСУ Київщини, де також сьогодні воюють тернополяни та беруть участь у бойових діях» – повідомив Сергій Надал.

Ще один позашляховик для потреба підрозділів територіально оборони ЗСУ придбаний за кошти керівників та працівників тернопільських комунальних спортивних закладів Тернополя. Також для потреб Збройних сил України, підрозділам територіальної оборони передано автомобіль швидкої допомоги, обладнаний усім необхідним для надання первинної медичної допомоги.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ