Психолог Тетяна Білінська пояснила, чому люди вірять у пороби і прокляття

0
358
Психолог з Тернополя Тетяна Білінська поділилася думками щодо віри в магію, ворожок і чаклунів.
Чому люди вірять у пороби і прокляття?
Люди завжди вірили і вірять у прокляття долі, вінець безшлюбності, вроки, пороби, привороти…
Звичайно, що до всяких магічних обрядів можна підходити критично, з посмішкою чи із здоровим глуздом, однак люди завжди мають надію на чарівне розв’язання життєвої ситуації, що склалася у них.
Чому люди йдуть до ворожок, магів, чародіїв, бабок, відьм?
Тому що хочуть отримати чудо-відповідь та швидку допомогу на всі свої запитання. Мати просте рішення, отримати «чарівний еліксир» чи «заговорену паклю» – зануритися у світ магії і чародійства. Як у дитинстві, коли все вирішують феї чи добрі чаклуни.
Найвразливішими є люди істероїдного типу особистості, які легко піддаються навіюванню, егоцентричні, ті що люблять привертати до себе увагу, наголошує психологиня.
Залякування – це невідємний інструмент чародія, яким лякають родовими прокляттями, вроками, поробами, — каже Тетяна Білінська. — І, відповідно, за певну плату обіцяють зняти ту напасть та біду. На клієнта впевнено та швидко виливається великий потік інформації. І тоді підсвідоме саме починає вибирати близьку інформацію і складати в загальну картинку. Тобто, тоді людина чує те, що вона хоче чути.
Як не дати себе ошукати?
Потрібно розуміти, що справа не в поробках, а у відношенні людини до самої себе.
Бажаю бути всім пильними, свідомо тверезими, не попадатися у тенета чародіїв-шарлатанів, не піддаватися їхнім заговорам і розуміти, що людина, яка залякує інших різноманітними прокляттями і погрозами наведення порчі, швидше за все сама в житті відчуває неймовірний страх та безсилля.
Якщо є проблема психологічного характеру, то краще звернутися до психолога. Пройти свій складний, а інколи й болючий шлях та разом із фаховим спеціалістом знайти відповіді на всі запитання та прийняти виважене рішення.
Як не стати жертвою ворожок і шахраїв:
• Уникайте будь-яких контактів із магами, чародіями
• Не пускайте їх у будинок
• Коли бачите на вулиці – обходьте стороною
• Не дивіться їм в очі
• Не давайте руку, ніяких своїх речей
• Коли починають приставати – кричіть, кличте на допомогу або втікайте.
• Не показуйте свого страху
• Не бійтеся їхніх проклять
• Якщо залякують – не звертайте уваги, це звичайні маніпуляції.
Тетяна БІЛІНСЬКА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ