Тернополянка Марія Ділай відчула на собі, як це у мороз харчуватися їжею на виніс.
“Терміново у надзвичайно важливих справах виїхала до Чернівців. 7.20 ранку автобус з Тернополя. У Чернівцях – 10.20. Шофер усю дорогу нарікав на владу, що не дає заробити своїм людям. Вівторок. Мороз -19, Водохреща!
Зустріч бізнес-партнерів о 15. 30. Тобто весь цей час вивчала центральну та паркову зону Чернівців. Крім продуктових магазинів, немає куди зайти, щоби погрітися і випити гарячої кави. Зголодніла і замерзла, зуб на зуб не попадає. Їжа на виніс – це круто, але не в такий мороз і не взимку.
Шановний локданутий Зе, нам діватися нікуди, взяли бургери і пішли до найближчих лавочок. Поки ще теплі булочки, їмо. Їмо, мерзнемо і проклинаємо ту владу, яка так гарно нас вставила у рамки беззаконня законом. Яка так гарно знищує нас і наше здоров’я, прикриваючись піклуванням про нього. Яка тупо копіює приклад з європейський країн і не дає нічого взамін, не враховує кліматичні зони і потреби кожного. В тій же Іспанії, де строгий режим карантину, барам дозволено працювати з 10.00 до 15:30 і люди захищені. А тут просто до нас приєдналися голуби. Сніг, холод, вітер. Частина їжі перепала і їм, і це єдине добро, яке несе локданутий локдаун.
P. S. Можете кидати тапочками… але це утопія, такі обмеження приведуть до ще більшого зубожіння населення та ще більшого поширення covid19”.