Тернопіль найвідкритіше місто України. Перше місце у рейтингу електронної демократії

0
59

Тернопільська міська рада найефективніше запроваджує інструменти електронної демократії та прямого народовладдя

Важливо

Тернопіль – №1 серед міст з найрозвинутішими інструментами е-демократії за підсумками Третього Індексу е-демократії. Форум організували Міністерство цифрової трансформації України спільно з експертами Громадської спілки «Центр розвитку інновацій». За результатами проведеного дослідження, Тернопіль посів перше місце з показником 75,3%. Друге місце посідає Київ (73,4%), третє місце – Хмельницький (72,5%).

Тернопіль – приклад для інших міст

Як повідомляє організатор «Центр розвитку інновацій», Тернопіль найефективніше в Україні запроваджує інструменти електронної демократії та прямого народовладдя, є справжнім лідером за відкритістю влади.

«Ми вболіваємо за Тернопіль і тішимось успіхами міста. Окремо хочемо відзначити міського голову Сергія Надала, який є ініціатором розвитку електронної демократії у місті. Важко не згадати і той факт, що у Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України Тернопіль – №3 у списку і є одним із міст-лідерів також. Ваше місто дійсно приклад для інших українських міст», – йдеться у повідомленні Центру.

Як проводилося дослідження

В основу дослідження було закладено дев’ять індикаторів, за якими проводилася оцінка. Відповідно до результатів Тернопіль отримав наступні показники:

Стратегічні/програмні документи – 94% ;

НПА базових інструментів еДем – 79%;

Результативність інструментів еДем – 86%;

Прогрес у розвитку е –демократії + 28,6%

Активність користувачів еДем – місто входить у шестірку із 31 міста, де найбільше залучалося мешканців до інструментів е – демократії.

Нагадаємо

Нещодавно діяльність міського голови Тернополя визнали найбільш чесною та прозорою в Україні

Авторитетне українське видання OBOZREVATEL опублікувала рейтинг-дослідження “Міські голови з найвищими ризиками корупції”, до якого потрапили кілька десятків найбільших міст країни. За результатами дослідження, роботу мерів Вінниці Сергія Моргунова та Тернополя Сергія Надала експерти визнали найбільш прозорою та чесною.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ