«Моє дитинство: книжечки це суперрозвага. Зараз: хелп, моя дитина не читає».

0
393

Подумала, що в нашому дитинстві було все-таки цікавіше.

Моє дитинство: десь лазимо допізна, поки мама не знайде у якихось сусідів (можливо, в кузові їхньої вантажівки чи на дереві) і не надає кропиви. Зараз: щосекундний контроль по мобільному, відстеження геолокації, нові пасма сивого волосся, якщо дитина дві хвилини не бере слухавку. Насильство заборонене. Кропива теж?

Моє дитинство: няня – це щось по телевізору, серіал такий з ефектною брюнеткою в міні. У моїх друзів не було нянь, навіть з найзаможніших родин. Зараз: няня – перша необхідність у кожній родині.

Моє дитинство: я в другому класі забираю братика з садочка, успішно, ключ на шиї на червоній стрічці. Зараз: вже великих дітей не залишають ні на мить без нагляду.

Моє дитинство: з травня по жовтень сплавили до бабусі, ситуація win-win-win, всі щасливі, дитина пізнає світ, ходить на річку, втікає від гусака. Зараз: ми не можемо віддати дитину бабусі, бо вона не поділяє нашу концепцію виховання, може завести в церкву і не визнає веганства.

Моє дитинство: чорно-білі фотографії, проявляємо в червоному світлі з татом у ванній, суперрозвага. Зараз: дитина вміє робити селфі з пелюшок.

Моє дитинство: виліз на ворота, в кишені карта скарбів, уявляєш себе піратом і винахідником. Зараз: вмикаєш якусь комп‘ютерну гру. Не впевнена, чи щось уявляєш, чудова графіка.

Моє дитинство: книжечки це суперрозвага. Зараз: хелп, моя дитина не читає книжечки!

Моє дитинство: дав фломастери, посадив, воно собі малює. Зараз: у будь-якій незрозумілій ситуації дав смартфон.

Моє дитинство: жорстка анімаційна дієта: мультики раз на тиждень в неділю в обід і ти не вибираєш, що покажуть. Зараз: мультики в будь-яку мить, коли треба знешкодити дитину, усі можливі мультики світу в одному смартфоні

Моє дитинство: tiktak, зараз — tiktok

Моє дитинство: стрибаємо в резинки, бюджет: випросити у батьків резинку. зараз: щосезону нова дорогезна іграшка в моді, бюджет: випросити в батьків найдорожчу

Моє дитинство: рвеш бур‘яни у бабусі на городі, зараз — маєш свій город у Minecraft.

Олена ПАВЛОВА

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ