«Усе в житті або від любові, або від її нестачі», – тернопільський священик видав цікаву книжку

0
490

Спершу здавалося, що в книжці отця Євгена Заплетнюка з Тернополя буде багато повчань і менторства з висоти релігії. Що ж, всі ми обростаємо якимись стереотипами. Тому й в багатьох людей сприйняття священнослужителя, як того, хто повчає, а не того, хто розуміє.

Проте цікавість взяла верх. Назва книжки «500 порад сучасних порад від консервативного священика» заінтригувала саме контрастом. Стало інтересно – що це за сучасні поради і в чому консервативний отець Євген.

І так – слово за словом, абзац за абзацом, сторінка за сторінкою, що й читач може незчутися, як прочитає половину книжки. Письмо дуже легке і цікаве. До слова, писати просто і доступно – найважче. У Євгена Заплетнюка справжній талант оповідача, ще й з тонким почуттям гумору. Відчувається, що він знає життя не з прочитаних книжок, а з власного досвіду і завдяки спостережливості за людьми. Добре розуміє людські душі, стосунки людей, зрештою, ті сіті, в які ми потрапляємо через життєві помилки і власну недосконалість.

У Фейсбуці хтось написав: «Ця книжка для тих, хто загубив себе у цьому світі». Направду, книга терапевтична. Багато висловів, як бальзам на душу. Чого варта лише фраза: «Усе в житті або від любові, або від її нестачі». Бо й справді – від цього геть усе.

Чтиво буде цікаве тим, хто хоче розібратися у собі, відновити втрачену рівновагу і стійкість, хто хоче пізнати  себе та інших, хто, зрештою, зазнав втрат у житті і душевних ран. Деякі фрази іноді пробивають на сльози. Справжній катарсис – як і після вражаючої вистави чи проникливого фільму. Тільки в іншому форматі, де основою є людина і Бог.

Придбати книгу митр. Прот. Єгена Заплетнюка можна в автора на спеціальній сторінці в інтереті https://goo.gl/forms/6uZYrOSxWE9Jt3902 або в крамниці тернопільського єпархіального управління ПЦУ що на вул. Князя Острозького, 19.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ