Варвари, які позрізали старі тополі по вул. Білецькій в межах парку Шевченка будуть покарані

0
193

У Тернополі місцева влада оголосила війну варварам, які самовільно та незаконно зрізують дерева. У міській раді попереджають, що за кожним таким фактом буде відкрите провадження, а винні будуть покарані. За фактом зрізання дерев у парку ім. Т. Шевченка подано заяву у правоохоронні органи.

Зрубав дерево – у тюрму

Так, у ніч з 11 на 12 квітня 2019 року в Тернополі по вул. Білецькій, в районі набережної Тернопільського ставу в межах парку Шевченка відбулась несанкціонована (без дозволу) вирубка старих тополь. У міській раді заявили про незаконність таких дій.

«Ордер на видалення цих дерев міською радою не видавався, тому зрізання вважається незаконним», – повідомили в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради.

За фактом зрізання дерев у парку ім. Т. Шевченка КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» подано заяву у Тернопільський відділ ГУ Національної поліції в Тернопільській області з метою встановлення невідомих осіб, що здійснювали зрізання дерев та притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством України. Питання про це незаконне видалення зелених насаджень наразі перебуває на контролі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

Міською радою також направлено звернення до поліції з проханням посилити патрулювання на території тернопільських парків для уникнення актів вандалізму.

У міській раді нагадують, що відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, зрізання зелених насаджень може проводитися лише після отримання документу, який посвідчує право на проведення таких робіт. Загалом, усі види обрізування дерев виконуються виключно комунальними службами, щоб позбутися старих, хворих, сухих і пошкоджених гілок, а також гілок, спрямованих усередину крони або зближених одна з одною. В інших випадках – це злочин.

У Тернополі з’явився ще один парк

А тим часом, на території Тернопільського національного педагогічного університету з’явився унікальний Біблійний сад.

15 квітня, в рамках відзначення 79-ої річниці від дня заснування Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, очільник Тернополя Сергій Надал взяв участь в урочистому відкритті унікального Біблійного саду ТНПУ.

Під час заходу на території університету відбулося висадження понад 15-ти одиниць зелених насаджень та символічного дубу із села Моринці, де народився Тарас Шевченко. Також в рамках святкування, студенти спільно з викладачами та духовенством освятили пам’ятник Біблії і заклали капсулу часу для прийдешніх поколінь.

«Сьогоднішній день є дуже символічним для Тернополя, адже саме 15 квітня ми відзначаємо день першої писемної згадки про місто, в цей день ми святкуємо день створення університету і саме сьогодні, напередодні Великодня, ми закладаємо Біблійний сад. Я висловлюю вдячність ректору, викладачам і студентам університету за цю ініціативу та за усі ті добрі справи, які ви робите не лише на благо університету, а й заради розвитку міста. І я впевнений, що цей Біблійний сад стане справжньою окрасою для Тернополя та ще одним місцем духовного розвитку як студентів педагогічного університету, так і усіх тернополян», – підкреслив Сергій Надал.

За матеріалами ТМР

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ