На Збаражчині футболісти відмовилися взяти «криваві» 1000 гривень екс-регіонала Яциковського

0
174

Тернопільського екс-регіонала та активіста антимайдану Богдана Яциковського зганьбили на футбольному матчі. Молодий футболіст Тарас Дячун відмовився брати гроші з рук соратника Януковича, який відправляв людей на антимайдан.

У Збаражі на День Незалежності зірвали «регіональний піар» 

На День Незалежності України відбувся великий футбольний турнір команд Збаразького району Тернопільщини. Учасники показали відмінний рівень гри. Настрій у всіх був чудовий, до того часу, поки не з’явився депутат обласної ради. Мова йде про колишнього «регіонала» Богдана Яциковського та теперішнього депутата обласної ради, якого сьогодні приютила у своїй рядах одна з «радикальних» політичних партій.

Депутат вирішив перетворити святковий футбольний турнір на власний політичний піар і привіз переможцям грошовий приз. Однак, запланований «грошовий піар» перетворився на ганьбу для Яциковського, який був змушений із соромом залишити стадіон.

Так, після завершення футбольного матчу капітан футбольної команди з Нижчих Луб’янок Тарас Дячун нагадав усім, як Богдан Яциковський будучи на посаді заступника голови в Збаразькій РДА за режиму Януковича в час Революції Гідності відправляв громадян на антимайдан.

«Це не добре змішувати спорт і політику. Але я не можу терпіти того, що у цей святий для всіх українців день – День Незалежності, тут присутній Богдан Яциковський, який у сам розпал Революції Гідності, перебуваючи на посаді в.о. голови Збаразької РДА, відправляв людей на антимайдан. Коли мільйони українців на Майданах виборювали справжню незалежність, такі люди як Яциковський боролися проти нашої незалежності», – рішуче заявив Тарас Дячун.

Тарас Дячун біля пам’ятного знаку Євгену Коновальцю

Також футболіст висловив думку абсолютної більшості учасників змагань, що такі люди, як Яциковський мають покаятися та зникнути з політики, бо на їх руках є кров Героїв Небесної Сотні.

«Яциковський і схожі з ним колишні регіонали взагалі не мають права зараз щось говорити, вони мають зникнути з політики. У Збаразькому районі є два Героя Небесної Сотні. Тому прямо чи опосередковано, але на руках Яциковського є кров Героїв Небесної Сотні. Ганьба таким людям, та ганьба теперішнім партіям, які приймають у свої ряди колишніх регіоналів», – завершив молодий футболіст.

Після свого виступу Тарас Дячун відмовився брати 1000 гривень Яциковського, зі словами, що патріоти України ніколи не візьмуть криваві гроші.

Яциковський намався стерти з інтернет мережі усі згадки про цей випадок та і загалом про своє регіональне минуле. Але стерти свою ганьбу з народної пам’яті ніколи не вдасться.

Іван Мацула, Збараж

Джерело: Тернополяни

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ