На Тернопільщині радикал дуже хоче стати першим там, де колись був тільки шостим

0
614

На окрузі №164 з центром в місті Збараж Тернопільської області, який у Верховній Раді представляє свободівець Михайло Головко,  активно піариться та залучає субвенції керівник фракції радикалів Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський. – повідомляє портал vybory.pravda.com.ua

Яциковський вже пробував стати нардепом по цьому округу в 2014 році, але посів аж шосте місце.

У своєму звіті за 2018 рік Яциковський вказує, що загалом залучив на область майже 15 млн грн субвенцій, з яких половину у 2018 році. Значна частина коштів пішла на Збаразький, Кременецький, Лановецький та інші райони Тернопільської області.

Борди з привітаннями депутата розміщені на території округу.

До слова, в 2017 році радикали також активно піарились на цьому окрузі.

Ім`я Богдана Яциковського в публічному просторі не нове.  На минулих парламентських виборах Яциковський балотувався до Верховної Ради від цього ж округу як самовисуванець. В 2011-2013 роках Яциковський займав посаду начальника головного управління економіки та промислової політики Львівської ОДА, а згодом був першим заступником голови Збаразької РДА. Під час роботи у Львові в інтерв`ю одному із львівських видань він зазначив, що є  членом “Партії регіонів”, однак через кілька років таку інформацію уже заперечив.

Наразі депутат  є заступником голови Держкомісії по запасах корисних копалин.

Мати Богдана Яциковського Оксана Яциковська  є депутаткою Тернопільської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка.

Як пишуть “Наші гроші”, в 2015 році у своїй декларації депутатка приховала частину бізнесу та майна.

Журналісти ЧЕСНО звернулися за коментарем до Богдана Яциковського, однак відповіді не отримали.

Натомість народний депутат Михайло Головко зазначив, що на його окрузі опонентів, буде, ймовірно, значно більше, і до боротьби за округ він готовий.

“В нас там багато хто працює. І я хочу сказати, що конкурентів буде багато. Хай ідуть.  І я готовий. Я буду балотуватися до парламенту. В тому й полягає демократія, що люди можуть обирати”, – сказав Головко.

Нагадаємо, що на округ Головка в 2018 році надійшло 15,67 млн грн, за які було профінансовано 34 об`єкти. Найбільше субвенцій з усіх серед тернопільських нардепів отримав округ нардепа з “БПП” Тараса Юрика – 22, 3 млн грн.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ