Тернопільщина: дитячі майданчики та безкоштовні розваги за сприяння депутата-мажоритарника

0
226

22 червня у селі Вищі Луб’янки Збаразького району за сприянням народного депутата Михайла Головка відбулося відкриття дитячого майданчика. Під час заходу на території була присутня символіка ВО «Свобода», а також перед громадою виступив кандидат у депутати від цієї політсили в загальнодержавному виборчому окрузі Тарас Дячун. Про це та про іншу активність нардепа Головка в окрузі №164 (м. Збараж) повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

На відкритті дитячого майданчика були безкоштовні розваги для дітей (надувна гірка, батут, аквагрим і тир), а також реконструкції козацьких і лицарських боїв та виступ музичного гурту «Стан свідомості».

На заході був присутній Михайло Головко, який є депутатом-мажоритарником та водночас кандидатом у депутати від ВО «Свобода» в одномандатному виборчому окрузі №164. Він зареєстрований 22 червня (постанова Центральної виборчої комісії №1142).

Головко у своїй промові сказав: «Я, як ваш депутат в парламенті, роблю все для того, щоб захищати інтереси ваші, захищати інтереси українців». Також він перерахував цілі у соціальній політиці, які, за його словами, є в програмі ВО «Свобода», а потім додав: «Віриться в те,  що в наступному парламенті нас буде набагато більше, що в нас буде потужніша сила. Що націоналісти пройдуть в парламент і зможуть зупинити цей реванш проросійських сил, який сьогодні назріває, що ми зможемо стати на захисті національних цінностей: нашої мови, нашої віри, наших традицій».

Також на відкритті майданчика був Тарас Дячун, кандидат у депутати в загальнодержавному виборчому окрузі від всеукраїнського об’єднання «Свобода». Він зареєстрований 19 червня (постанова ЦВК №1084). У своєму виступі Дячун сказав: «У наш час українці можуть будувати Українську державу, раніше, щоб це зробити потрібно було лізти у криївки». Потім додав: «У наш час ніби треба і менше, можна поставити галочку в тому самому бюлетені і вибрати до влади в Україні врешті українців». Завершив промову словами: «Я закликаю до вас зробити усвідомлений вибір на наступних парламентських виборах».

https://youtu.be/rQhQDfcQxG4

У дописі на своїй сторінці у Facebook Михайло Головко про цей захід написав: «За сприяння ВО «Свобода» спільно з нашим місцевим депутатом Тарас Дячун організовано вуличне свято, відкрито дитячий майданчик з безліччю атракцій для найменших громадян».

Протягом події на території був розміщений брендований намет ВО «Свобода», де знаходилося звукове обладнання, та банер «Україна – понад усе» з логотипом партії. А також на надувній гірці був прикріплений прапор з логотипом цієї політсили.

Також з імпровізованої сцени, подвір’ї біля будинку Вищелуб’янської Сільської ради, від громади дякували Михайлу Головку за подарунки для села і бажали пройти у парламент.

https://youtu.be/2afu1MSGIuk

Анонс про відкриття майданчика поширювався у соціальній мережі Facebook, а також спостерігачі ОПОРИ фіксували розвішані інформаційні плакати у селі Великі Луб’янки. В оголошені було вказано «За сприянням народного депутата Головка Михайла Йосифовича відкриття дитячого майданчика». Також на афіші був зображений логотип Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Також із допису на сторінці нардепа у соціальній мережі Facebook стало відомо, що 22 червня подібний захід відбувся у селі Вишгородок Лановецького району, де він також був присутній.

Окрім цього, Наталя Щіпська у себе на сторінці в соціальній мережі, затегавши сторінку нардепа, розмістила повідомлення про те, що 22 червня за сприянням народного депутата України Михайла Головка організували святково-розважальне дійство для дітей села Качанівка (Підволочиський район). У її дописі було вказано, що на святі були безкоштовні батути та солодкий стіл.

У частині 1 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України» вказано, що передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію – суб’єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечатьКонституції України та законам України.

Згідно з частиною 1 статті 70 цього Закону кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати.

У частинах 2 і 3 статті 45 Закону вказано, що партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані в загальнодержавному окрузі, кандидат у депутати в одномандатному окрузі для фінансування своєї передвиборної агітації зобов’язані утворити власний виборчий фонд, що формується в порядку, встановленому цим Законом. Фінансування передвиборних агітаційних заходів чи матеріалів з інших джерел, незалежно від наявності погодження з партіями – суб’єктами виборчого процесу чи кандидатами у депутати, забороняється.

А відповідно до частини 14 статті 74 Закону забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

За коментарями звертайтеся:

Ольга Галушка, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Тернопільській області

тел.: 0932380812

e-mail: ternopil@opora.org.ua

Марія Домська, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Більше на сайті: https://www.oporaua.org/news/vybory/parlamentski-vybory/parlamentski-vybory-2019/18398-ternopilshchina-ditiachi-maidanchiki-ta-bezkoshtovni-rozvagi-za-spriiannia-deputata-mazhoritarnika

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ