Через освячений мак тернополянку у маршрутці назвали наркоманом

0
1198

Про культуру спілкування, чи, точніше, безкультур’я тернопільських перевізників у маршрутках мовчав хіба лінивий. Або власник лендкрузера. Але нарешті прийшла і моя черга.

Дочекалися і яблук, і меду, і величного Спаса. Атрибутика віками передбачає включення до святкового кошика декоративних маків. Декоративних? Таки не зовсім, бо за законом України мак належить до опійних продуктів, за його вирощування навіть в кількості від 10 до 50 передбачають кримінальну відповідальність.

Що би там не було, але я, як людина мистецька, творча і при цьому зовсім не богемна в класичному значенні цього слова, отримала черговий шок в нашій 18-й маршрутці. Добре, що життя в рідній країні зробило стійкою до таких трафунків!

У гарному настрої заходжу в цей оплот щирих усмішок і лагідних штурханів, і перше, що чую від водія у відповідь на простягнуту «Файну карту»: «О, наркомани прибули!».

Хоч стій, хоч падай! Кілька пар очей зацікавлено оглядають мій «прикид», дві сумки. Погляди зачіпляються за голівки славних маків, які чемно визирають з пакета. Тут – головне спокій.

Телефоную до дільничного, мені пояснюють, що святити маки, які є атрибутом Спаса, не заборонено в кількості 1-2 штук. От їду і пригадую прочитане про перевертнів: «Бояться часнику, свяченої води та свяченого маку»…

Точно, упир за кермом. Ну не можуть же жити в смарагдовому місті Тернополі такі любителі ширнутися, яких пускають кермувати. І які з першого погляду впізнають в тобі наркомана, як рибалка рибалку. Усім гарного настрою!

Наталія ВОЛОТОВСЬКА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ