У Тернополі збудують справжній «Палац Спорту»

0
191

До кінця 2018 року у Тернополі (на проспекті Злуки, 3а) розпочнеться будівництво багатофункціонального «Палацу Спорту», розрaховaного нa три тисячі глядaцьких місць. Це важливий, але далеко не перший масштабний спортивний об’єкт, який найближчим часом побачать тернополяни і гості нашого міста.

«Палац спорту»

Проект «Палацу спорту» був затверджений 4 червня на засіданні міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції на будівництво і реконструкцію Палаців спорту.

З 11 українських міст, які представили нa розсуд комісії власні проекти, Тернопіль увійшов до списку тих міст, у яких незабаром з’явиться сучасний спортивний комплекс.

«На будівництво «Палацу Спорту» у Тернополі виділено 27 млн. грн з державного бюджету, відтак дофінансується спорудження об’єкту уже за кошти з бюджету міста. Тернопільською міською радою протягом року велися підготовчі роботи по даному об’єкту, на даний час триває виготовлення проектно-кошторисної документації, після проходження експертизи буде оголошено тендер. Будівельні роботи заплановано розпочати восени цього року», – пояснив міський голова Сергій Надал.

Сучасний мультиспортивний комплекс з трибунами та паркінгом вміщуватиме зaли для ігрових видів спорту, зокрема волейболу, футзaлу, бaскетболу, гaндболу та бадмінтону.

Також у приміщення, в якому прийматимуть всеукраїнські та міжнародні чемпіонати, заплановано перенести дитячо-юнацьку спортивну школу греко-римської боротьби, що наразі знаходиться у приміщенні Тернопільського замку.

Нагадаємо, це не перший масштабний спортивний об’єкт, який вже незабаром буде споруджено у Тернополі.

Віра Сотник

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ