Жителі Тернопільщини, які мають незаконні будівлі, відтепер можуть спати спокійно

0
2831

20.04.2018 вступив в силу Закон України № 2363-VIII  «Про внесення зміни до пункту 9 розділу V “Прикінцеві положення” Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт» ( далі – Закон) щодо продовження строку прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт.

Згідно норм  Закону, відтепер власники земельних ділянок, звернувшись до Державної архітектурно-будівельної інспекції (Держархбудінспекція) у 10-денний термін за результатами технічного обстеження, зможуть узаконити свої забудови та приватизувати відповідні земельні ділянки.

Дія даного Закону поширюється на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів (збудовані у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року); будівлі і споруди сільськогосподарського призначення (збудовані до 12 березня 2011 року).

Крім того, узаконити можна будівлі та споруди сільськогосподарського призначення, які зведені до 12 березня 2011 року та належать до незначного класу наслідків – СС1.

Легалізувати такі об’єкти можливо за умови, що вони відповідають будівельним нормам та цільовому призначенню земельних ділянок, на яких розташовані.

Для оформлення документів необхідно звернутися до органів державного архітектурно-будівельного контролю, зокрема до територіальних органів Державної архітектурно – будівельної інспекції України або до новоутворених органів архбудконтролю на місцях. Розгляд заяви буде здійснюватися безоплатно протягом 10-ти робочих днів і за результатами технічного обстеження може бути прийняте рішення щодо введення об’єкта в експлуатацію.

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ