У Тернополі є люди, які подякували Богу за те, що у кінці березня випав сніг

0
887

Тернопільська співачка Ірина Музика щиро вдячна Богові за цей снігопад. Із колегами змогли влаштувати різдвяну фотосесію. Музиканти якраз завершують запис альбому колядок.

– Знали б ви, як сильно хотіла снігу, і не переставала вірити, що це реально. – розповідає Ірина Музика. – Вірте в дива, і якщо дуже треба, то все може бути. Я звикла за все дякувати Богу, а за такі дива і поготів.

Співачка наразі працює над сольним проектом.

– Музика, яку буду виконувати – лаунж, фольк-джаз. – продовжує Ірина. – Є вже кілька записаних треків-авторські пісні. Музика Сергія Степаніва, слова – Остапа Барановського. Також є обробки народних пісень. В рамках цього проекту хочемо видати альбом колядок. Записували їх взимку, коли панує відповідна атмосфера.  А так як альбом складається з 12 треків, то робота ще триває, а зима вже підходить до завершення.

Чому не встигли з фотосесією? Бо перевагу надавали зйомкам відеоряду до авторської пісні «Йде Різдво», що теж увійде до цього альбому. Матеріал вдалося відзняти, з чого ми дуже задоволені. Але було доволі важко все зробити, бо зима цьогоріч капризна – то снігу нема, то вже є. Зате морози сильні. Ми так намерзлися, поки вдалося відзняти святкову атмосферу з вогнями…

Зйомки кліпу тривали в трьох різних місцях, от зима і минула для музикантів передчасно. Відео до пісні «Йде Різдво» знімали у центрі міста, в квартирі друзів і в павільйоні.

– Організація зйомок – це клопітка праця, – пояснює Ірина Музика. – Треба, щоб всі складові зійшлися. Щоби мали вільний час і були здорові люди, що задіяні – оператор, режисер, актори, локацію підібрати, замовити потрібне обладнання. І головне – погода, а її не сплануєш. Але я все ж не втрачала надії, що сніг ще буде. І знову, коли він нарешті випав, фотограф, з яким ми планували роботу, продумували образ, одяг, локацію, виявилася у від’їзді.

Шукати і сподіватися дива музикантів змусили обставини.

– Із сьогодні на завтра треба було знайти фотографа, який зміг би втілити задум, і був вільний, – говорить співачка. – Треба було майстра макіяжу знайти, локацію продумати, бо до тієї, що планували, годі добратися в такі снігопади.

Ми можемо лише хотіти, планувати, бажати, мріяти, просити, але тільки Господь всім управляє, і по милості своїй дає нам бажане. Для мене це диво – сніг 20 березня. Катя Петришина, майстер макіяжу мала час для мене, хоча зазвичай потрібен запис за 2 тижні мінімум. Катя Тимочко надала консультації та свій дизайнерський одяг для створення відповідного образу.

Фотографувалися музиканти також у трьох місцях. Зокрема, у лісі біля Чистилова.

– Там є зарослі комишів біля мосту, де ми завжди в дитинстві купалися. – пояснює Ірина Музика. – Я родом із Глубічка. – До речі, там була пригода. Я провалилася однією ногою у воду. Ходила босоніж по снігу, добре що в автвіці була пара взуття запасна. Вдячна мамі, що в дитинстві вчила нас босими по снігу ходити. Пригодилося…

Фотограф Дмитро Шеремета – теж по снігах находився та снігу в черевики набрав. Сподіваємось, що результат буде вартий зусиль. І ще зйомки були в полі біля Глубічка, де ми завжди збираємо суниці. Знімали в основному мене, і трохи Сергія Степаніва. Наразі, ми працюємо в дуеті, згодом плануємо цей проект наживо.

Буквально вчора, повернувшись з фотосесії, з’явилося бажання відзняти відео на ще одну з колядок. Можливо, вдасться втілити цю божевільну ідею. Вже зараз залучаємо до студійних записів різних музикантів. Ось останнє фото із запису колядки, – тут йде запис ліри.

Петро Катола грає на лірі – чудовий музикант, колекціонер музичних інструментів. Інтерактивний музей музичних інструментів «Камертон»  в селі Ішків – його дітище.

Альбом колядок презентуватимуть наступного Різдва. Наразі будуть ще роботи з дизайну, і тиражування.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ