Відома співачка з Тернопільщини не соромиться продавати елітну картоплю

0
3108

Співачка, композитор Наталія Стець не цурається фізичної праці. Викладач вокального класу Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського обробляє гектари землі. У старовинній панській гуральні взимку зберігає тонни капусти. У трьох великих підвалах вдома – картоплю.

– Картопля розміром з долонею чоловіка. – розповідає Наталія Стець. – Є різна. Минулого року була більша, тому що купили в Києві еліту насіннєву. З кожним роком врожай зменшується. Така природа.

Маємо два сорти Магду ультра раню і Саванну середньостиглу,  доброю врожайністю і смаковими якостями. До цих сортів садили Беллу Розу. Але вона звелася, а свіжої селекції в Україну не завозять. Не можна її купити ніде.

Продає співачка картоплю недорого. За кілограм – 7 гривень. Як купували насіння, картопля коштувала 1 долар.

– Дешевше, тому що вже розвели більше. – говорить. – Є Бажаючі купувати, особливо на ринку. Пропозиція вже обмежена. Картопля закінчується. Люди бажають змінити сорти у своїх господарствах.

Продаю так само, як і капусту, без всякого сорому. – додає. – Це – моє. Вирощене власними руками. А є люди, які соромляться фізичної праці. Є такі, що дивляться на все це зверхньо.

Пані Наталя каже, що картопля дуже смачна. Учора варила вареники з неї.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ