На Тернопільщині усе частіше порушують правила рибальства

0
163

За 2017 рік Тернопільський рибоохоронний патруль провів 422 рибоохоронних рейдів та викрив 355 порушень правил рибальства. Це на 221 порушення більше ніж за 2016 рік. Збитки, завдані рибному господарству внаслідок цих порушень, складають  65,5 тис грн.

З виявлених порушень 89 були грубими. Крім цього було зафіксовано 192 порушення правил рибальства, 14 порушень під час незаконної продажі риби, 6 – під час порядку збуту заборонених знарядь лову.

В рамках проведених оперативних заходів Тернопільським рибоохоронним патрулем вилучено у браконьєрів 504 кг біоресурсів, з яких 255 кг – на ринках області. Надалі, найпопулярнішим знаряддям лову серед порушників є сітки. За 12 місяців їх було вилучено 169 од., що в 3,5 рази більше ніж за попередній рік. За актами безхазяйного майна виявлено 62 од. заборонених знарядь лову. Оформлено 108 справ та направлено в суди для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

«Протягом минулого року рибоохоронний патруль було забезпечено автомобілем Renault Duster, сучасними човнами, двигуном, спецодягом, відеореєстраторами та ліхтарями. Результат 2017 року свідчить про ефективну роботу патруля» – зазначив  керівник Тернопільського рибоохоронного патруля Володимир Максимів.

Нагадаємо, станом на початок січня 2018 р. відомство налічує 4 патрульних. З 8 можливих посад вакантними залишаються ще 4. Інформація про подачу документів на ці посади з’явиться на веб-сайті Держрибагентства України. Слідкуйте за оголошеннями на головній сторінці.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ