На Тернопільщині наркоторгівець сховався у Національній гвардії

0
433

Заступник керівника Чортківської місцевої прокуратури  під час підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні встановив факт підроблення документів, пов‘язаних з призовом особи на військову службу.

З‘ясували, що обвинувачений у кримінальному  провадженні  за ч.2 ст. 307 КК  України (Незаконне придбання, зберігання, збут наркотичних засобів, психотропних речовин групою осіб)  не з‘являвся на слухання справи в суді через перебування у лавах Нацгвардії України, хоча, за законом його не могли призвати  до війська.

На сайті Про Те у публікації «Майже півроку правоохоронці Тернопільщини спостерігали, як торгують наркотиками»  уже йшлося про цих наркоторговців. Це була злочинна пара, яка торгувала наркотиками у Борщові. Чоловік – безробітний, саме він знаходив покупців і передавав товар. А ось його спільниця, яка відповідала за фасування і зберігання, працювала вчителькою молодших класів. Торгували переважно амфетаміном. За грам клієнт платив 300 гривень. Товар клієнтові доставляли через так звані закладки. Таким же чином забирали гроші.

Тепер встановили, що у серпні  2017 року невідомі особи  підробили документ про те, що обвинувачений  на обліку у Борщівському відділенні поліції  Чортківського відділу поліції  ГУНП в Тернопільській області не перебуває, в той час, коли Борщівським районним судом стосовно нього розглядається кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК України.

Підроблення документів  призвело до безпідставного направлення юнака, підозрюваного у торгівлі наркотиками,   на проходження служби в Національній гвардії України.

Прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 (Службове підроблення)  КК України. Триває розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснює Чортківська місцева прокуратура.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ