У Тернополі живі хочуть поділитися грошима з померлими

1
275

hqdefaultЗбирати кошти на утримання міських кладовищ пропонує Юрій Олексійович Білоус. Відповідну петицію він зареєстрував на сайті тернопільської міської ради.

Пан Юрій вважає, що до щомісячної оплати комунальних послуг варто додати 1 гривню. Причому не з домогосподарства, а з кожного зареєстрованого за місцем проживання громадянина.

Ідея, можливо, і хороша, але не нова. Ще у 1998 році її підтримали на міському референдумі. Хоча тоді йшлося про добровільну здачу коштів і сума пожертв на утримання цвинтарів не обмежувалася.

На сайті міської ради вказаний рахунок цільового фонду, куди можна перераховувати гроші.

Можливо, не усі тернополяни знають, але у нашому місті є ще й комунальне підприємство «Ритуальна служба», яке  фінансується з міського бюджету та заробляє гроші на похованнях. І гроші не малі.

Напевно, саме це підприємство мало б стежити за благоустроєм міських кладовищ.

З іншого боку – ідея непогана. Адже 1 гривня – не такі вже й великі гроші. Ось тільки тернополяни чомусь не поспішають підтримувати цю петицію. За 2 дні під нею підписалося всього 5 чоловік.

1 коментар

  1. п1дприемство не “мало б” а повинно стежити за кладовищами. Це 1х обовязок. Не розум1ю. чому м1ська рада не спитае з них. а переймаетья долею вибор1в на Сход1.? Виберуть 1 без них. а в м1ст1 бедлам 1 беспорядок – це чомусь не переймаються тим депутати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ