Хто хоче «прихватизувати» районну газету?

0
599

подільське словоУ групі ЗМІ Тернопілля соціальної мережі Фейсбук з’явилася інформація, що колектив Тернопільської районної газети «Подільське слово» просить підтримки. Оскільки завтра на сесії райради, яка відбудеться о 10.00 за адресою Майдан Перемоги,1, планують звільняти їхнього редактора Макух Ганну Миколаївну.

Працівники часопису стверджують, що звільнення керівника відбувається без їхньої згоди, про це вони дізналися лише сьогодні. Є інформація, що вже навіть відома кандидатура на посаду редактора. Нагадаємо, що зараз проходить процес роздержавлення друкованих ЗМІ і такий крок місцевої влади є незаконним. – йдеться у повідомленні.

Водночас на сайті Тернопільської районної ради про плани звільняти редактора конкретно газети не йдеться. У розпорядженні про скликання п’ятої сесії – три пункти. Хіба у другому питанні, який внесли на сесію, є розмитий підпункт: інші питання поточної роботи. Третій пункт: на сесію районної ради запросити депутатів обласної ради від Тернопільського району, сільських та селищних голів, керівників відділів та управлінь райдержадміністрації, керівників районних організацій, установ, промислових і сільськогосподарських підприємств, представників політичних партій, громадських організацій, редакторів газети «Подільське слово» та   радіокомпанії «Джерело».

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ