Сергій Надал: «В Україні має бути запроваджено повне табу на так звану московську культуру»

0
62

Закон про заборону російської музики має бути доопрацьований

Закон про заборону транслювали російську музику в медіа та громадських місцях України необхідний, але прийнятий, як мінімум, з 30-літнім запізненням. Саме московитська музика була і є важливою складовою нав’язування так званого «руского міра». Про це заявив міський голова Тернополя Сергій Надал, коментуючи ухвалення Верховною Радою закону про заборону транслювати російську музику.

У Тернополі російська музика у громадських місцях заборонена ще з 2016 року

Міський голова розповів про досвід Тернополя, де російську музику заборонили ще у 2016 році.

«У Тернополі ще в травні 2016 року в громадських місцях заборонили російську попсу і шансон. Також у нашому місті діє заборона вуличним музикантам співати російською мовою. Тому закон про заборону російської музики у публічних місцях є важливим, але запізнілим кроком народних депутатів. Більше того він потребує доопрацювання, бо залишає юридичні колізії для трансляції російської музики. І я сподіваюся, що до цього долучаться народні депутати від Тернопільщини», – вважає Сергій Надал.

За його словами, діюча редакція закону не забороняє транслювати пісні навіть одіозного Кобзона.

«Ухвалений закон виключає із списку заборонених авторів пісень тих московитів, які отримували громадянство України або засудили агресію росії проти України. Наведу лише один приклад. Йосип Кобзон до останніх своїх днів хизувався своїм українським паспортом. То що, його пісні можуть звучати в Україні? Також прийнятий закон має підтримати українську музику. Зокрема передбачається збільшення до 40 % частку пісень державною мовою на радіо. Однак, щоб реально підтримати українську музику, частка пісень українською мовою на радіо має сягати як мінімум 70 % за прикладом Франції», – зауважив Сергій Надал.

Культура та агресор – несумісні поняття

Міський голова Тернополя також вважає, що на все російське треба накласти табу.

«Ми бачимо, що таке справжня «російська культура» в Бучі, Маріуполі, Херсоні, Харкові та інших містах і селах. Бачимо як «культурний» московський народ вбиває та ґвалтує, мародерить та краде все, що можна вивезти. І це все продукт російської музики, російського шоу-бізнесу», – підсумував Сергій Надал.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ