У Тернополі запрацювали чергові дитячі садочки

0
53

Близько 600 дітей розпочали відвідувати заклади дошкільної освіти Тернополя

Офіційно

2 травня у Тернополі запрацювали 12 чергових садочки та один дошкільний навчальний заклад. Загалом відновили роботи 104 групи для дошкільнят. Майже 600 дітей розпочали відвідувати дитячі садочки, однак ця цифра щодня зростає.

Які садочки будуть працювати

За словами міського голови Сергія Надала, на відміну від інших міст, у Тернополі садочки працюватимуть повний робочий день та для усіх вікових груп.

«Садочки будуть працювати щодня, як це було до початку війни. Серед чергових садків: 2, 3, 4, 5, 10, 20, 21, 23, 25, 33, 34, 38, ПШ 5 (дошкільний підрозділ). Працюють дошкільні заклади, зокрема, на масиві Сонячний, Центр, Східний, Канада, Новий світ та Дружба», – йдеться в офіційному повідомленні міської ради.

Працівники управління освіти перевірили захисні приміщення садочків, чи пристосовані вони до перебування там дітей під час повітряних тривог.

Що потрібно для відвідування садочка

Для відвідування чергового дитсадка батькам необхідно звернутися до керівника закладу, який відвідувала ваша дитина до початку війни. У садку треба написати інформовану заяву-згоду на відвідування закладу освіти вашою дитиною під час воєнного стану, а також додати довідку з місця роботи батьків.

Після заповнення цих документів завідувач особисто скерує батьків до найближчого чергового дитсадка, який відвідуватиме на час воєнного стану ваша дитина.

Порядок зарахування у садочок

Першочергово забезпечуються місцями діти, у яких батьки (мама і батько) працюють. За наявності вільних місць зараховуються діти, у яких один з батьків працює.

«Постійно моніториться ситуація. Якщо ми будем бачити, що в перспективі є потреба ще у відкритті інших дошкільних закладів – їх відкриємо», – повідомили в управлінні.

Нагадаємо

З 14 березня, після двотижневих вимушених канікул через воєнний стан в Україні, у Тернополі розпочалося дистанційне навчання учнів 1-11 класів загальноосвітніх шкіл. Долучитися до освітнього процесу також й школярі, які прибули з інших регіонів України (за згодою батьків).

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ