Сергій Надал: «Дякую усім тернополянам, які щодня наближають перемогу України»

0
57

У Тернополі діє 15 волонтерських штабів, тисячі волонтерів, йде постійна допомога фронту та вимушеним переселенцям

Триває запекла війна за Незалежність та територіальну цілісність України. Війни за збереження Українського народу. Наші війська демонструють неймовірний героїзм та звитягу. Але перемогу над ворогом творять не лише наші мужні воїни на фронті, її творять і праця мешканців тилу. Сьогодні тиловий Тернопіль став потужним волонтерським та логістичним центром воюючої України, де роблять все можливе для допомоги фронту та вимушеним переселенцям. Про це у своєму відеозверненні заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Відправлено 500 тон гуманітарних вантажів

З 24 лютого Тернопіль став волонтерським та логістичним центром воюючої України. У нашому місті діє більше півтора десятка гуманітарних штабів, волонтерських організацій і допомогових центрів.

«У важкі часи українці завжди показували усьому світу приклад єднання. Українці допомагають українцям – це ментальна особливість нашої нації. Тисячі тернополян стали волонтерами, десятки тисяч жителів міста всіма силами допомагають нашим воїнам і переселенцям. Лише вдумайтеся у ці цифри. Тернопіль прийняв і направив у зону бойових дій з Гуманітарних штабів, які знаходяться на вулиці Лисенка,8 та на вулиці Героїв Євромайдану,4 майже 500 тонн гуманітарного вантажу. Тернополяни купують, привозять, сортують та везуть допомогу потребуючим. Регулярно відправляються вантажі для допомоги нашим військовим та мирним мешканцям, які опинилися в зоні бойових дій. У Харків, Київ, Чернігів, Суми та інші міста везуть допомогу, а звідти вивозять біженців. «Українці допомагають українцям» – це головний принцип життя сучасного Тернополя», – заявив у своєму виступі міський голова Тернополя Сергій Надал.

20 000 переселенців отримали допомогу

У Тернополі вимушених переселенців не лише забезпечують всім необхідним, а й допомагають адаптуватися у нашому місті. Волонтери роз’яснюють, як знайти тимчасову роботу, орендувати житло, отримати юридичну, психологічну допомогу.

«20 000 переселенців отримали допомогу в Гуманітарних штабах. Близько 4500 внутрішньо переселених осіб виявили бажання працювати на території Тернопільської громади. Це бухгалтери, менеджери, інженери, економісти, юристи, адвокати, вчителі та багато інших. Прошу переселенців заповняти анкету про свою професію, щоб допомогти вам швидше працевлаштуватися. Вам потрібно звернутися в управління міської ради на за адресою є Коперника,1 . Також звертаюсь підприємців власників бізнесу, ви також можете подати в управлінні економіки міської ради запит на потрібні професії на ваше підприємство», – зазначив Сергій Надал.

Постійна допомога армії

Найважливіша складова роботи Тернополя, як гуманітарного центру, це допомога фронту, Збройним силам України. Днями від міста-партнера Сувалки (Польща) у Тернопіль надійшов черговий гуманітарний вантаж, в якому містилися тактичні навушники, окуляри, медичні турнікети, медикаменти, армійські сухпайки та камуфляжна форма. Також силами працівників міської ради закули та передали на фронт 17 приладів нічного бачення, павербанки та тактичні навушники.

«Тернопільським військовослужбовцям, які сьогодні перебувають на передовій та мужньо захищають нашу землю від російських загарбників, ми передаємо обладнання, що неодмінно допоможе у подоланні та знешкодженні окупантів. Хочу подякувати усім працівникам Тернопільської міської ради, які спрямували частину своєї заробітної плати на придбання 17-ти приладів нічного бачення, павербанків та навушників для наших захисників. Також дякуємо волонтерам, які допомогли доставити це обладнання з Польщі», – підсумував Сергій Надал.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ