Сергій Надал оприлюднив інформацію про заходи, які посилять безпеку тернополян

0
169

Міський голова Тернополя Сергій Надал провів спільну нараду з представниками військових, Національної гвардії, територіальної оборони, поліції та служб надзвичайних ситуацій, де був оприлюднений план заходів з підготовки міста до надзвичайних ситуацій через можливе вторгнення Росії.

Отже які заходи з підвищення рівня безпеки та готовності до надзвичайних ситуацій проводяться в Тернополі:

  • Силові структури напоготові

Усі силові підрозділи працюють у штатному режимі та проводять відповідну підготовку. Триває формування підрозділів територіальної оборони. У випадку надзвичайної ситуації, силовики готові оперативно реагувати. Також поліція посилює контроль найбільш важливих об’єктів.

  • Підготовка та маркування укриттів

Голови ОСББ та керівники обслуговуючих підприємств (ЖЕКи) оперативно підготовлюють підвали на випадок потреби захищати населення. Саме підвали, відповідно до норм цивільної безпеки, є укриттями для мешканців багатоповерхових будівель. Також відбувається маркування укриттів.

  • Освітлення вулиць

Для покращення умов роботи поліції та безпеки мешканців, вуличне освітлення у Тернополі у нічний час вимикати не будуть. Ліхтарі будуть працювати всю темну частину доби. Поліцейські та нацгвардійці зможуть ефективніше патрулювати, виявляти та знешкоджувати підозрілі предмети, затримувати підозрілих осіб.

  • Цілодобова робота камер спостереження.

Наразі завершується перевірка муніципальної системи зовнішніх камер спостереження. Всі вони готові оперативно в ремі он-лайн передавати інформацію правоохоронних органам. Це дозволить їм оперативніше виявляти і затримувати потенційних диверсантів та провокаторів. Тернополяни також можуть повідомляти поліцію  про виявлення підозрілих предметів за номером 102.

  • Система тривожного оповіщення

Перевірено централізовану систему тривожного оповіщення, яка використовується в умовах військового стану або надзвичайної ситуації. Також перевірені та будуть працювати для оповіщення населення вуличне радіо та монітори на зупинках.

  • Навчання дітей

У школах міста будуть проведені навчання для дітей щодо евакуації з навчального закладу та інструктаж для дітей щодо правил поведінки під час надзвичайної ситуації, щодо спілкування з незнайомими людьми, щодо поведінки з незнайомими предметами. Діти будуть знати алгоритм дій у разі небезпеки.

  • Медичне навчання дорослих

Всі бажаючі зможуть пройти навчання на курсах домедичної допомоги. Як треба рятувати поранену або травмовану людину до приїзду медичної допомоги. Тернополяни мають знати як надати першу допомогу своїм рідним, близьким або навіть стороннім людям.

  • Лінія психологічної допомоги

За номерами телефону (0352) 433100 та 0981747741 тернополяни можуть зателефонувати на лінію Довіри, яка діє при управлінні сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей. На лінії Довіри їм нададуть кваліфіковану психологічну допомогу. В умовах паніки та інформаційної гібридної війни така допомога дуже потрібна.

Що ж місто готується до можливого початку повноцінної війни. Міській влада робить все можливе, що дозволено законодавством, для забезпечення безпеки тернополян від можливих гібридних дій московських бойовиків та їх місцевих агентів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ