Обдаровані випускники Тернополя отримають від мерії десятки тисяч гривень премії

0
75

Влада у Тернополі стимулювала талановитих учнів до навчання і раніше. Однак тепер розміри разової премії значно зросли.

Міський голова Тернополя Сергій Надал наголошує: «Тернопіль пишається своєю молоддю, талановитими учнями, які здають ЗНО на найвищі результати. Їхня праця заслуговує на винагороду. Тому ми вирішили збільшити розмір премій. Найбільшу винагороду отримають ті, хто складуть на максимальну кількість балів одразу три тестування. Розмір премії за 600 балів – 37 500 грн, за 400 балів –  25 000 грн, за 200 балів – 12 500 грн».

Отримають грошове заохочення від мерії  також ті випускники, яким пощастило трохи менше і їх тести оцінили у 199 та 199,5 балів. Ці учні отримають 6250 грн.

Сергій Надал каже: «Ми прагнемо, щоб талановиті діти, які отримають найвищі бали, залишалися навчатися і жити у Тернополі. Тому не лише разову премію, а щомісячну стипендію ми ввели для тих абітурієнтів з найвищими балами, які вступлять у тернопільський виш. Вони додатково щомісяця отримуватимуть від Тернопільської міської ради 2000 грн.»

Грошові премії надаються для випускників закладів загальної середньої освіти. Цього року 58 учнів отримають іменні стипендії в галузі освіти і чотири – в галузі фізичної культури та спорту, одна з яких – за досягнення в інваспорті.

Тернопіль інвестує у молодь. На думку міського голови, місто, яке давно стало студентською столицею України, має постійно покращувати можливості для молодих людей у самореалізації у себе вдома.

«Ми активно працюємо над створенням можливостей для молоді. Зокрема залучаємо інвестиції у нові сучасні виробництва. Наша мета — дати можливість нашій молоді жити у своєму рідному місті, отримувати гідний дохід, знаходити якісне дозвілля», – зауважив Сергій Надал у своєму коментарі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ