Міністр охорони здоров’я віддав наказ “мочити” Тернопіль

0
768

За вказівкою очільника МОЗ Максима Степанова обласний лабораторний центр штучно накручує “коронавірусну” статистику по Тернополю

Головне. Минулої п’ятниці в ефірі “Шустер-live” відбулася гостра дискусія між міським головою Тернополя Сергієм Надалом та Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим. Міський голова Тернополя відстоював право тернопільських дітей відвідувати школи і дитячі садочки. У відповідь міністр доручив “накрутити” статистику. На це вказує аналіз статистики захворюваності за неділю на основі даних обласного лабораторного центру, який проводить ПЛР тестування на вірус.

Статистику “підганяють” під потрібний результат. Якщо раніше центр проводив тестування пропорційно по всій області, як цього вимагають інструкції МОЗ, то від учора за прямою вказівкою Максима Степанова різко збільшено кількість тестувань у самому Тернополі. Тобто лабораторний центр штучно уповільнив тестування мешканців районів, і збільшив кількість тестів у Тернополі.  Мета — показати різкий приріст “коронавірусної статистики” у обласному центрі і втримати місто у “червоній зоні”.

Як маніпулюють. Протягом минулого тижня тернополяни постійно скаржилися на затримку в отриманні результату. Мешканцям обласного центру доводилося чекати від 3 до 5 діб, щоб дізнатися свій результат. В обласному лабораторному центрі пояснювали, що вони зобов’язані рівномірно тестувати всю область. Проте з минулої п’ятниці — стратегія різко змінилася. Обласний лабораторний центр почав активно “працювати” виключно на Тернопіль, відклавши тестування районів, і навіть сусідніх областей, якими допомагав до цього.

Зокрема, на сьогодні за допомогою тестувань виявлено 353 хворих за 13 вересня. При цьому 159 приписують саме Тернополю. Тоді, як у районах виявлено від 3 до 24 випадків. Найбільшу кількість (66 випадків) показав Тернопільський район. Варто зауважити, ще день тому у Тернополі  виявляли лише 65 випадків. Згідно нових даних – за добу кількість нових хворих збільшилась утричі, що є абсолютно нереальним показником.

Центр тисне на мера. Очевидно, йдеться про маніпуляцію з метою шантажу і тиску на міського голову Сергія Надала, котрий єдиний з очільників обласних центрів не побоявся виступити проти неадекватних заходів, яких вимагав МОЗ. У Тернополі на сьогодні в лікарні перебуває менше 20 дітей, з них половина з області, а за останню добу виявлено лише 3 нові випадки захворювання серед дітей. У навчальних закладах дотримуються усіх заходів безпеки. Тернопіль ЄДИНЕ місто в Україні, де курсує окремий ШКІЛЬНИЙ транспорт, що довозить учнів. Потреби закривати школи не було.

Для чого це роблять. Мета — втримати Тернопіль і Західну Україну у “червоній зоні”. Заблокувати діяльність патріотичних мерів, до яких належить Сергій Надал, здатних відстоювати свою позицію. Таке вже було у нашій історії. Варто згадати “транзитні” сервери Клюєва-Медведчука під час виборів 2004 року, які змінювали результати виборів “на льоту”. А також схему поділу українців на сорти від штабу Януковича. Сьогодні Західну Україну хочуть загнати у “чумну зону”, а, можливо, і взагалі зірвати вибори. Адже у Києві чи Одесі підстав для занепокоєння набагато більше, адже масових публічних заходів та туристів зі всієї України там дуже багато. Проте центральна влада не звертає уваги на тих, хто “тихо служить” і не виступає.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ