Українська мова – основна української державності: свободівці за ініціативою Сергія Надала збирають підписи на захист української мови

0
54

ВО «Свобода» закликає стати на захист української мови, української церкви, української освіти, українських традицій та української культури

 “Слуги” під тиском українського народу поки не наважилися перейти межу у питанні зміни закону про мову. Проте у секретаріаті Верховної Ради є декілька законопроектів про внесення проросійських змін у цей закон. Є дуже великий ризик того, що перед місцевими виборами малоросійські блазні у Верховній Раді захочуть протягнути ці зміни на одному зі своїх позачергових засідань.

Щоб зірвати ці плани, міський голова Тернополя Сергій Надал закликав тернополян збирати підписи на захист української мови. Ініціативу підтримали мери-націоналісти з Хмельницька та Івано-Франківська, а також громади інших українських міст. Зараз відбувається збір підписів проти проросійського мовного реваншу. Згодом підписи передадуть у Верховну Раду. Вони будуть застереженням для малоросів з депутатськими мандатами і нагадуванням що український народ слідкує за кожним їх кроком.

«Перед місцевими виборами малоросійські блазні у Верховній Раді знову хочуть протягнути антиукраїнські зміни зміни у закон про українську мову»

«Ми збираємо підписи на захист української мови. Приходьте до наших наметів, які розміщені в різних частинах міста, та ставте свій підпис на підтримку української мови. Ворог має бачити, що українці не мовчатимуть. Ми попереджаємо, що категорично проти русифікації українців і показуємо, що Тернопіль не підтримує навчання російською і друк підручників мовою окупанта. Нас підтримують інші міста», – заявив Сергій Надал.

Пам’ятаймо, ставлячи свій підпис за українську мову та проти антиукраїнських змін до закону про мову ми:

  1. Захищаємо національну безпеку Україну. Знищення держави передує знищення мови.
  2. Захищаємо українські традиційні цінності. Без української мови не буде української церкви та української культури.
  3. Захищаємо українську освіту. Зміни до закону про українську мову передбачають викладання у школах російською мовою.
  4. Захищаємо українську книжку. Бо зміни до закону про українську мову скасовують пільги для друку книг українською.
  5. Захищаємо українське кіно. Зміни до закону скасовують пільги для виробництва українських фільмів

Важливий кожен голос.

РАЗОМ ЗАХИСТИМО УКРАЇНСЬКУ МОВУ! НАША МОВА – НАША СВОБОДА!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ