«Червону зону» скасовано: Як Тернопіль виграв інформаційну війну в Уряду

0
327

Міського голову Тернополя Сергія Надала підтримали місцеві та загальноукраїнські ЗМІ

Головною темою минулого тижня для України стали не політичні події в Києві, на другий план відійшла навіть війна на Сході. Уваги всіх українців привернула протистояння міського голови Тернополя та урядовців щодо переведення Тернополя в «червону зону» карантину. Перемогти у цьому протистоянні і зняти з Тернополя гриф «червоної зони» тернополянам та Сергію Надалу допомогла широка підтримка місцевих та загальноукраїнських засобів масової інформації. Варто зауважити, що це чи не вперше, коли центральні ЗМІ підтримали Тернопіль.

Відразу після того, як міністр охорони здоров’я Максим Степанов оголосив, що Тернопіль потрапляє в «червону» найбільш жорстку зону карантину з зупинкою громадського транспорту, навчання та обмеженням роботи підприємств, міський голова Тернополя заявив про незаконність та неконституційність такого рішення.

Основна теза звернення: «Тернопіль ніхто не примусить жити у жодній зоні». Також мир закликав міністра транспорту Владислава Криклія відновити зупинку потягів на станції «Тернопіль».

Це звернення міського голови Тернополя спричинило ефект вибуху інформаційної бомби. Сергія Надала підтримали «лайками» та коментарями не лише тернополяни, а й тисячі українців.

Позицію міського голови активно висвітлили місцеві телеканали та інші місцеві ЗМІ. Добру ініціативу продовжили регіональні телеканали та сайти Львова та інших областей західної України.

Нарешті їх естафету підтримали загальнонаціональні телеканали. Навіть провладні новини «ТСН» на каналі 1+1 стали на бік громади Тернополя.

Головні загальноукраїнські інтернет-агенції та новинні сайти не лише обмежилися невеликими повідомленнями про ситуацію в Тернополі, а й взяли у Сергія Надала великі інтеревю, де він розповів їм не лише про неприйнятність «червоної зони» для Тернополя, а й про фінансування медицини, зрив децентралізації, економічну політику та загальну політичну ситуацію в державі.

Зокрема в розлогому інтерв’ю «Українській правді» міський голова Тернополя розповів, хто і як насправді фінансував заходи щодо боротьби з вірусом COVID-19 та прокоментував політичну ситуацію напередодні місцевих виборів. Зокрема, заявив, що знову буде балотуватися на посаду мера від “Свободи”.

А в інтерв’ю «Газеті по-українськи» Сергій Надал розповів, що тверда позиція громади щодо «червоної зони» не є демаршем проти центральної влади чи якимось сепаратизмом, а лише відстоювання конституційних прав тернополян.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ