Дівчина з Тернопільщини пече дуже красиві торти (фото)

0
23526

Солодощі – це джерело гормонів щастя, і якщо організму не вистачає одного з них – серотоніну, то ми постійно хочемо якогось тістечка.

 Звісно, що зловживати солодощами аж ніяк не можна, але й без цього ніяк, хоч інколи, а, особливо у свята, треба себе побалувати солодкою випічкою. А це тепер – без проблем, і самому спекти можна, і купити, і замовити. – пише ШумськInfo

Наприклад, у мешканки Залужжя Збаразького району Марії Пташнік. Коли переглядаєш її стрічку у «Фейсбуці», то одразу виникає таке бажання, адже свої тортики вона фотографує не тільки з «фасаду», тобто, знайомить нас із зовнішнім виглядом, а й показує «внутрішній» світ торта – з чого випечений, чим наповнений, які креми використані. Так і хочеться простягнути руку, взяти бажаний шматочок і покуштувати його з кавою чи чайком.

Випікати Марійка почала з 15 років, хоча й раніше любила побавитися солодким, допомагала мамі, яка теж випікала на замовлення. Від неї і передалося таке уміння та бажання творити солодку красу.

Економіст за освітою, після закінчення Рівненського інституту слов’янознавства, за спеціальністю не працює, а ось справа, у якій є абсолютною самоучкою, так припала до душі, що за день може випекти три тортики. І не просто випекти, а перемастити та прикрасити. Ось так економічний менеджмент, який вивчала у вузі, поволі перейшов у солодкий, адже випекти торт не просто, треба уміти розрахувати його на потрібну кількість людей, врахувати смаки, вгадати із стилем оформлення.

Раніше творила для себе, для роботи, а з минулої осені почала випікати на замовлення. Каже, що найбільше клієнтам полюбився шоколадний торт – «Прага», а також торти із світлими безквітними коржами, до яких додає конфітюр або ягоди, тут більше подобаються вишні. Продукцію для випічки купує у місцевих, перевірених виробників.

Подаємо кілька авторських рецептів.

Сирна хвиля

Форма – 21х31, склянка – 250 мл

Спочатку потрібно підготувати кульки: 270 г сиру, 1 яйце, 1 п. ванільного цукру, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. борошна, 1 ст. л. цедри апельсина, 1 ст. л. маку сухого – все разом вимішати, сформувати кульки, діаметром, приблизно, 2 см і покласти їх у морозильну камеру, щоб примерзли.

Шоколадні коржі:  5 яєць, 2/3 скл. цукру, 125 мл кип’яченого, охолодженого молока, 2 скл. борошна, 1 ст. л. кави розчинної, 1 ч. л. кориці, 2 ст. л. какао, 2 скл. мелених горіхів, 1,5 ч. л. соди, погасити оцтом.

Білки відділити від жовтків, збити з цукром на великих обертах міксера, додати жовтки і молоко, збивати на малих обертах, щоб з’єдналися інгредієнти, тоді додати мелені горіхи і сипучі інгредієнти, все вимішати ложкою, вкінці додати соду, гашену оцтом, ще раз вимішати. Готове тісто розділити на 2 частини і спекти 2 коржі. Пекти 15-20 хв.

Середній корж: 2 яйці, 2 ст. л. цукру, 1 п. лимонного або персикового кисілю, 50 мл кип’яченого, охолодженого молока, 2/3 скл. борошна, 2/3 ч. л. соди, погасити оцтом.

Відділити білки від жовтків і збити з цукром, додати кисіль і ще раз збити, тоді додати жовтки і молоко – збити на малих обертах міксера, тоді – борошно, і вимішати ложкою, вкінці додати соду, гашену оцтом, знову вимішати. Тісто викласти у форму, дістати кульки, обкачати їх у какао з пудрою (1 ч. л. какао+2 ч. л. пудри), викласти на тісто і випікати, приблизно, 15-20 хв.

Крем:1 п. вершкового пудингу, 1 скл. цукру, 400 мл молока – зварити і охолодити, 250 г масла збити і додати заварну масу, 2 ст. л. коньяку.

Казковий вечір

Форма – d21, склянка – 250 мл

Горіхові коржі: 1 яйце, 1 жовток, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. масла розтопити, 2 ст. л. холодної води, 1 скл. мелених горіхів, 1 ч. л. соди, погасити 1 ст. л. оцту, 1,5 скл. борошна.

Замісити тісто, поставити у холодильник на 2 години. Після цього розділити на 6 рівних частин, розкачати і випікати при температурі 180 градусів до золотистого кольору (до 10 хв.).

Готуємо крем: 1 яйце, 125 мл молока, 1 п. ванільного пудингу, 5 ст. л. цукру, 1 скл. мелених горіхів, 1,5 ст. л. кави розчинної, 1 ст. л. какао, 1 ст. л. масла.

Зварити до загустіння і відразу викласти порівну на 3 коржі, розмастити і покласти на крем інші 3 коржі (склеїти по 2 коржі) і так ми отримаємо 3 коржі, відкладаємо їх охолодитися, а тим часом готуємо тісто на шоколадні коржі.

Шоколадні коржі: 3 яйці, 3 ст. л. цукру, 3 ст. л. сметани, 2 ст. л. масла (розтопити), 1 ч. л. кориці, 3 ст. л. какао, 1 ст. борошна, 2 ч. л. соди, погасити 1 ст. л. оцту.

Тісто збити міксером, всі інгредієнти додавати у вказаній  послідовності. Тісто консистенції, як густа сметана, гарно розмащується по формі, пекти 2 коржі при 180 градусів до 15 хв. Як охолонуть коржі – зрізати верхи і висушити.

Крем: 1 п. вершкового пудингу, 1 ст. цукру, 400 мл молока – зварити і охолодити, 220 г масла збити, поступово додаючи заварну масу, 1 ст. л. горілки.

Для вирівнювання використати крихту з шоколадних коржів і 6 ст. л. крему.

Спробуйте – вийде смачно, а якщо захочете замовити солодку випічку у Марії Пташнік, телефонуйте: 096-940-79-80.

Алла Омельчук





БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ