Сергій Надал оновлює команду за рахунок професійних програмістів – у міській раді запрацював відділ діджиталізації

0
51

Зустріч С. Надала з учасниками учасники хакатону SmartCity Ternopil

Міський голова Сергій Надал ініціював створення у структурі міської ради Тернополя нового відділу діджиталізації. Працівники підрозділу будуть обслуговувати роботу вже діючих електронних сервісів Тернополя та готувати до запуску нові.

Вимога часу

Сергій Надал аргументував створення такого відділу потребою часу. Потребою міста, яке визнали переможцем загальнонаціонального конкурсу Open Data City Award 2019.
Тернопіль було визнано кращим серед міст України за досягнення найвищих стандартів публікації відкритих даних. Ця нагорода є визнанням багаторічної роботи тернопільської команди щодо запровадження у місті механізмів прямого народовладдя та електронного урядування. Всеукраїнське визнання стало черговим поштовхом для розвитку електронних сервісів у Тернополі.

Міський голова Тернополя поставив перед новим відділом діджиталізації чіткі завдання.

Сіті-бот та імплементація Хартії відкритих даних

«Наша команда активно розвиває сферу відкритих даних та створює на їх основі сучасні сервіси, зручні для тернополян. Наразі у місті працює ряд сервісів на основі відкритих даних – це і Інтерактивна карта комунального майна, і Карта ремонтних робіт Тернополя. У найближчих планах – впровадженням “сіті-бота”, який сповіщатиме жителів про ті чи інші комунальні питання за конкретною адресою. Ці сервіси потребують цілодобового обслуговування. Також Тернопіль приєднався до Міжнародної Хартії відкритих даних – міжнародної ініціативи, яка сприяє впровадженню передових практик відкритості даних. Наша стратегічна мета – запустити максимальну кількість засобів електронного врядування. І цю стратегічну мету буде реалізовувати відділ діджиталізації», – зазначив міський голова Тернополя.

Створення єдиного електронного вікна

«Відділ діджиталізації також працює над тим, щоб синхронізувати роботу всіх електронних сервісів, створити так званий електронний банк послуг. Щоб мешканець міста міг скористуватися будь-яким сервісом міської ради через Інтернет, або в режимі он-лайн отримати будь-яку інформацію, що відбувається або планується у Тернополі. Сьогодні ще не всі тернополяни знають про електронні сервіси міської ради. Але після реалізації проекту створення “єдиного вікна”, можна буде легко отримати всю необхідну інформацію в одному місці», – зазначив Сергій Надал.

За допомогою спеціалістів відділу діджиталізації, вже у найближчий час буде створено електронну систему, яка буде об’єднувати всі електронні сервіси і буде доступна для всіх тернополян з їх персональних комп’ютерів, ноутбуків, смартфонів чи планшетів.

Тарас Смолій

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ